Ž. Obradovičius – apie tikrą draugystę ir išskirtinį Šaro charakterį, dėl kurio būdavo bėdų

Ž. Obradovičius – apie tikrą draugystę ir išskirtinį Šaro charakterį, dėl kurio būdavo bėdų

Kitą sezoną Belgrado „Partizan“ treniruosiantis Željko Obradovičius davė interviu „Sportando“ portalui ir papasakojo apie jo ir Šaro draugystę bei kokias pamokas duoda savo buvusiam auklėtiniui.

Šarūnas Jasikevičius kaip žaidėjas Ž. Obradovičiaus treniruojamoje komandoje žaidė 2007-2010 metų laikotarpiu bei 2011-2012 m. sezone, kai gynė Atėnų „Panathinaikos“ klubo garbę, o būtent tuomet tarp dabartinių strategų užsimezgė stiprus tarpusavio ryšys.

„Esame draugai su juo dar nuo „Panathinaikos“ laikų iki pat dabar. Jis yra puikus treneris. Prieš kiekvienas tarpusavio rungtynes ir po jų susitinkame bendrai vakarienei, kurios metu daug juokaujame. Netgi vasaros atostogas dažnai leidžiame kartu – tai tikrai draugystė“, – teigė strategas.



Serbas prisimena, jog treniruodamas Šarą turėjo ir problemų.

„Kaip su žaidėju, turėjau su juo daug problemų. Ypač tada, kai pradėjome kartu dirbti, tačiau viskas dėl jo charakterio. Ir man tai patinka! Jis labai konkretus žmogus. Jis, būdamas žaidėju, viską suprato. Trenerių darbas yra mokyti žaidėjus, jis visada visą suprasdavo akimirksniu.

Man patiko su juo dirbti, kai jis dar žaidė. Dabar, kai kalbamės, visada jam pasakau: „Negali galvoti, kad visi krepšininkai turės tokį krepšinio IQ kaip tu.“ Tai didžiulė problema, jis privalo tai suprasti. Ir jis ties tuo dirba“, - atskleidė Ž. Obradovičius.

Primename, kad pastarąjį sezoną strategas praleido be ekipos, o prieš tai net septynerius metus dirbo Stambulo „Fenerbahce“ komandoje.



Ž. Obradovičius yra net 9 kartus tapęs Eurolygos čempionu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: