V. Gomelskis: A. Švedo bendraklubiai negaudavo kamuolio, kaltas R. Kurtinaitis

V. Gomelskis: A. Švedo bendraklubiai negaudavo kamuolio, kaltas R. Kurtinaitis

VTB nuotr.

Kaip jau rašėme, Rusijos krepšinio superžvaigždė Aleksejus Švedas grįžo į Maskvos CSKA klubą pasirašydamas kontraktą pagal formulę "1+1", o garsus armiečių kritikas Vladimiras Gomelskis nepraleido progos pareikšti, jog būtent jis buvo pagrindinė Maskvos srities "Chimki" žlugimo priežastis.



"Chimki" klube prieš praėjusį sezoną buvo surinktas labai pajėgus kolektyvas. Visose pozicijose žaidė profesionalai. Kažkas turėjo NBA patirties, kažkas buvo įgiję vardą Europoje.

Atakuojant visi šie žaidėjai gali ir sugeba žaisti vienas prieš vieną, turi gerą metimą. Monroe, Jerebko, Evansas ir net Timma su Karasiovu norėjo gauti kamuolį atakuojant ir parodyti savo sugebėjimus. Tačiau kamuolio jie negaudavo. Kamuolys būdavo Švedo rankose, o jis arba mesdavo pats, arba atiduodavo perdavimą besiverždamas. Labai efektyvų perdavimą – tiesiai savo vidurio puolėjo dėjimui. Likusieji likdavo už žaidimo ribų.

Priminsiu, kad Švedas užėmė pirmąsias vietas Eurolygoje ne tik pagal rezultatyvumą bei rezultatyvius perdavimus, bet ir pagal prarastus kamuolius. Švedo bendraklubiai prarado susidomėjimą žaidimu. Nedalyvavimas puolime atima norą būti naudingu komandai.


Tame, kas atsitiko – trenerio Kurtinaičio kaltė. Tai jis nesugebėjo sutvarkyti komandinio puolimo turėdamas tokius puikius atlikėjus.

Galiausiai išėjo tie, kurie nebegalėjo to kentėti. O vėliau klubas sugriuvo. Tai jau vadybos ir savininkų kaltė. Praradome itin stiprią komandą. Galbūt praradome visiems laikams.

Pasakęs visa tai išreikšiu viltį, kad Itoudis ras tinkamą Švedo talentų panaudojimą", – komentavo garsus komentatorius ir ekspertas.

Priminsime, kad kitą sezoną CSKA marškinėlius vilkės ir iš Kauno "Žalgirio" persikėlęs Marius Grigonis.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: