Skolų slegiamos „Barcelonos“ brangiausias žaidėjas bei kapitonas atsisakė susimažinti algas

Skolų slegiamos „Barcelonos“ brangiausias žaidėjas bei kapitonas atsisakė susimažinti algas

Barcelona nuotr.

Barselonos "Barcelona" komandos, kurioje vyriausiuoju treneriu dirba Šarūnas Jasikevičius bei žaidžia Rokas Jokubaitis, ryškiausia ir brangiausia žvaigždė Nikola Mirotičius nesutiko susimažinti algos.



Kaip praneša "Mundo Deportivo", didžiulių skolų slegiamas katalonų klubas pasiūlė visiems žaidėjams susimažinti atlyginimus net 25 proc.

Nesutiko tik 2019 m. iš NBA į Senąjį žemyną grįžęs bei nuo to laiko brangiausių Europos krepšininkų sąrašo viršūnėje esantis juodkalnietis ir komandos kapitonas Pierre'as Oriola.

"Barca" priversta susiveržti diržus dėl milžiniškų futbolo klubo skolų.


2020 m. kovo mėnesį buvo pranešta, kad visi komandos krepšininkai, įskaitant ir šiuo metu 4,5 mln. eurų per metus uždirbantį N.Mirotičių, sutiko su algų sumažinimu dėl pandemijos sukeltų sunkumų.

Praėjusiame Eurolygos sezone 30-metis 208 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 26 minutes rinko 15,6 taško (59,3 proc. dvit., 41,3 proc. trit.), atkovojo 5,9 bei perėmė 1,2 kamuolio, atliko po rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 4,4 pražangos ir fiksavo 19,5 naudingumo balo.

28-erių 208 cm ūgio centro P.Oriolos rodikliai buvo kuklūs – 5,4 pelnyto taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 5,7 efektyvumo balo per 15 minučių.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: