V. Micičius – apie trankų čempionų vakarėlių, sprendimą likti Eurolygoje ir „Žalgirį“ (VIDEO)

V. Micičius – apie trankų čempionų vakarėlių, sprendimą likti Eurolygoje ir „Žalgirį“ (VIDEO)

Pirmadienį iš Turkijoje surengtos treniruočių stovyklos sugrįžę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pasiruošimą naujajam sezonui tęsia Kaune.



Paskutinėse draugiško „Gloria Cup“ turnyro rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ žalgiriečiai sutiko ir kelis gerus pažįstamus – buvusius Kauno ekipos žaidėjus Jamesą Andersoną ir Vasilije Micičių.

Serbas V.Micičius, praėjusį sezoną tapęs naudingiausiu Eurolygos reguliariojo sezono žaidėju ir finalo ketverto MVP, sutiko pasikalbėti su „Žalgiris Insider“ apie praėjusį čempionišką Eurolygos sezoną, galimybę išvykti į NBA ir kitus dalykus.

„Kaip čia geriau išsireiškus angliškai: to negali išvengti. Turi tai padaryti, turi. Turi atšvęsti. Vienintelis dalykas, kuris tuo metu sukosi mano galvoje, kad aš turiu save pristabdyti bent kokiais 10 procentų. Mūsų dar laukė Turkijos lygos finalo serija su „Fenerbahče“. Jeigu nesusivaldysim, tiesiog nebus, kam daugiau žaisti, – šypsojosi V.Micičius, paklaustas apie tai, koks trankus buvo Eurolygos čempionų vakarėlis. – Taigi savo bake buvau palikęs vietos, nors ir šventėme tikrai gerai, bet sugebėjome iškovoti ir Turkijos lygos čempionų titulą. Belgrade dar kartą atšvenčiau jau savo stiliumi.“


Po paskutinių Turkijos krepšinio lygos finalo rungtynių vyriausiasis „Anadolu Efes“ klubo treneris Erginas Atamanas paprašė visos čempioniškos komandos sudėties likti Turkijoje ir dar vienam sezonui. Kurį laiką atrodė, kad bent jau V.Micičius tokio trenerio noro neišpildys – serbas buvo siejamas su keliais NBA klubais ir, atrodė, kad viską Europoje pasiekusio žaidėjo laukia išbandymas stipriausiojo pasaulio krepšinio lygoje.

Kaip bebūtų, vasarą buvęs žalgirietis nerado jam labiausiai tikusio pasiūlymo iš NBA klubų ir nusprendė dar bent vienam sezonui likti „Anadolu Efes“ gretose.

„Tuo metu žaidimas NBA man buvo prioritetas ir to aš tikėjausi, – apie tai, kaip jautėsi dėl savo ateities iškart po paskutinių Turkijos finalo lygos rungtynių kalbėjo V.Micičius. – Visada sakau, kad mano sprendimų priėmimas yra paremtas situacija, kuri būna tuo metu. Niekada nepriimu sprendimų ilgai planuodamas ar klausdamas kieno nors patarimo ir perspjaudamas savo jausmus.

Kai sudedu visus pasiūlymus ant stalo, apsisprendžiu ir suprantu, kad protingiausia dabartinėje situacijoje būtų likti ten, kur esu. Matyt, daugelis žmonių jau matė mane žaidžiantį NBA, galvodami, kad aš ten turėjau būti ir taip toliau.

Aš visada sakau, kad kai priimu sprendimą, visu šimtu procentu stoviu už jo. Ir niekada dėl to neturiu abejonių. Kai bandau priimti sprendimą, turiu įvairių scenarijų, apie kuriuos bandau pagalvoti. Bet kai jau sprendimą priimu, suprantu, kai tai yra geriausias sprendimas mano situacijoje.“

V.Micičius sulaukė nemažai „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimų, į kuriuos išsamiai atsakė pokalbio metu. Vieno iš prenumeratorių paklaustas, ką labiausiai prisimena iš 2017–2018 m. sezono su „Žalgiriu“, V.Micičius išvardino ne tik krepšinio, bet ir klubo aplinkos aspektus.

„Žaidžiau aukščiausiame lygyje ir puikioje organizacijoje. Manau, kad „Žalgiris“ yra aukščiausio lygio organizacija – pradedant nuo direktoriaus iki paskutinio žmogaus. Jie yra gerai organizuoti ir labai profesionalūs.


Krepšinio atžvilgiu metai pas Šarą buvo labai svarbūs, nes pajaučiau, kad žaisti Eurolygos lygyje nėra taip jau sudėtinga. Buvo sunku sugrįžti į Eurolygą, vėl pasiekti tokį lygį, bet galėdamas nuolat būti situacijose, kai žaidi prieš geriausius vyrukus Europoje, kai atrandi būdų, kaip juos įveikti, kai pasieki Eurolygos finalo ketvertą ir, galų gale, lieka trečias, visa tai man parodė, kad nieko nėra neįmanomo. Tai buvo labai svarbūs metai mano karjeroje. Žinoma, kad aš jai mėgavausi“, – tikino V.Micičius.

Visą interviu su V. Micičiumi gali matyti „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: