41-erių P. Gasolis pasidalijo mintimis apie karjeros pratęsimą

41-erių P. Gasolis pasidalijo mintimis apie karjeros pratęsimą

Barcelona nuotr.

Vasario pabaigoje po 18 sezonų NBA lygoje prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos "Barselonos "Barcelona" komandos prisijungusi Ispanijos krepšinio superžvaigždė Pau Gasolis pasvarstė apie galimą karjeros pratęsimą ar jos pabaigą.



Po 3 kartus olimpinis prizininkas ir Europos čempionas bei vienos pasaulio taurės laimėtojas bei dviejų NBA čempiono žiedų savininkas teigia, kad grįžtų tik į "gimtąją" "Barcą", kurioje katalonas pradėjo karjerą 1998 metais.

"Nematau savęs žaidžiančio Europoje kažkurioje kitoje komandoje nei "Barcoje". Dabar daugiausia priklauso nuo manęs ir mano šeimos, mes jau taip seniai krepšinio pasaulyje.

Po Tokijo olimpiados pasiėmiau laiko apmąstymams, tačiau taip ir nesugebu priimti tikslaus sprendimo.


Jei toliau žaisiu, tai bus rizikinga, kadangi mano kūnas patyrė daugybę krūvių. Reikia dar palaukti: būna dienų, kai norisi kibti į darbą, o būna, kai viskas neatrodo taip akivaizdu", – pakomentavo P.Gasolis.

Prieš pat Eurolygos atkrintamąsias varžybas prie Šaro kariaunos prisijungęs 41-erių veteranas spėjo sužaisti 7 rungtynes, vidutiniškai per 10 minučių įmesdavo 4,6 taško), sugriebdavo 2,4 kamuolio, blokuodavo 0,9 metimo ir rinkdavo po 6 naudingumo balus.

Trečią kartą Ispanijos čempionu tapusio 216 cm ūgio centro rodikliai ACB lygoje buvo kur kas solidesni – 10,4 pelnyto taško (63,6 proc. dvit.), po 5 atkovotus kamuolius, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 15,6 efektyvumo balo per 16 minučių.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: