Žalgirietis E. Mudiay – tarp pagrindinių pretendentų laimėti Eurolygos A. Fordo trofėjų

Žalgirietis E. Mudiay – tarp pagrindinių pretendentų laimėti Eurolygos A. Fordo trofėjų

Zalgiris.lt nuotr.

Prieš ketvirtadienį startuosiantį naująjį Eurolygos sezoną oficialus turnyro organizatorių puslapis paskelbė pagrindinius pretendentus į Alphonso Fordo trofėjų, kuris skiriamas rezultatyviausiam sezono žaidėjui.



Tarp dešimties realiausių pretendentų įvardintas ir Kauno "Žalgirio" atakų organizatorius Emmanuelis Mudiay – vienintelis iš Eurolygos naujokų.

Pažymima solidžią NBA patirtį sukaupusio amerikiečio atletiškumas ir sprogstamoji jėga, tačiau ir minimas nestabilus metimas.

Į dešimtuką taip pat pateko Wade'as Baldwinas (Vitorijos "Baskonia"), Nando De Colo (Stambulo "Fenerbahče"), Mario Hezonja (Kazanės UNICS), Mike'as Jamesas (Monako "AS Monaco"), Shane'as Larkinas (Stambulo "Anadolu Efes"), Jordanas Loydas (Sankt Peterburgo "Zenit"), Nikola Mirotičius (Barselonos "Barcelona"), Nemanja Nedovičius (Atėnų "Panathinaikos") ir Aleksejus Švedas (Maskvos CSKA).


Iki šiol nė vienas "Žalgirio" žaidėjas nėra gavęs jau 16 kartų skirto apdovanojimo. Tik 2010 metais jis atiteko Pirėjo "Olympiacos" atstovavusiam Linui Kleizai, likę – Rusijos ir Italijos klubų atstovams.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: