J. Zdovco debiutas: „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ (GYVAI)

J. Zdovco debiutas: „Crvena Zvezda“ – „Žalgiris“ (GYVAI)

Kauno „Žalgiris“ pasitinka pirmąją šio sezono Eurolygos dvigubą savaitę. Naujasis žalgiriečių treneris Jure Zdovcas prie komandos vairo debiutuos trečiadienio vakarą Belgrade, kur žalgiriečių laukia šeimininkai „Crvena Zvezda“ krepšininkai.

Mačo pradžia - 20:00 val.



VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

***


„Crvena Zvezda“ savo sąskaitoje jau turi vieną pergalę, kai „Žalgiris“ pralaimėjo pirmuosius abu susitikimus. Vienintelę pergalę kol kas serbai iškovojo Tel Avive, kai griežtose gynybos gniaužtuose supančiojo „Maccabi“.

Kietas serbų riešutas Serbijos klubas, kaip visada, garsėja savo geležine gynyba. Jie turės ir sirgalių palaikymą. Dėl koronaviruso pandemijos „Crvena Zvezda“ praėjusį sezoną žaidė be sirgalių, o pirmuosius du mačus naujo Eurolygos sezono susitikimus žaidė išvykose. Tad trečiadienį „Štark“ arenoje, kuri talpina net apie 17 tūkst. žiūrovų bus labai karšta,

„Crvena Zvezda“ šiemet Eurolygoje praleido atitinkamai 61 ir 63 taškus. Patys ir pelno nedaug (66 vid.). Agresyvumas jiems leidžia ir nusiimti kamuolius (vid. 38, ketvirtas rezultatas turnyre). Kovos po krepšiu bus itin svarbi detalė, kadangi varžovai atakas rezga ilgai.

Svarbiausias „Crvena Zvezda“ žmogus neabejotinai yra Nikola Kaliničius. Iš Stambulo vasarą vėl į komandą grįžęs žaidėjas yra vienas geriausių lygos trečios pozicijos žaidėjų. Taiklią ranką turintis ir puikia gynyba pasižymintis serbas bus akivaizdus ekipos lyderis, kuris aikštėje ir už jos darys viską. Jis kol kas su 14 taškų vidurkiu buvo ir rezultatyviausias komandos žaidėjas per du turus.

Kitas pavojingas ginklas vasarą į klubą irgi atvykęs Austine‘as Hollinsas. Praėjusį sezoną praleidęs Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje čia jis turės daugiau laisvės ir rimtesnį vaidmenį ypač puolime. Krepšininkas gana geras metikas, sugeba žaisti kontaktinį krepšinį bei nebijo imtis iniciatyvos. Tiesa, jis praėjusiame Eurolygos ture nežaidė, bet mačui su žalgiriečiais turėtų būti pasiruošęs.

Dar yra Nate‘as Woltersas. Buvęs žalgirietis taip pat vienas tų krepšininkų, kuris bet kada gali nubausti, ypač jei jam bus paliekama daug laisvės.

Į ekipą taip pat sugrįžo anksčiau čia sėkmingai žaidęs centras Mike‘as Zirbesas, yra ir buvęs žalgirietis Aaronas White’as. Tačiau abu jie su „Žalgiriu“ neturėtų žaisti dėl patirtų traumų. Nebus ir Branko Lažičiaus.


„Crvena Zvezda“ varžovus bandys palaužti patikrintu būdu – agresyvia gynyba ir spaudimu. Serbai itin agresyviai ginasi prieš varžovų įžaidėją, kartais prie jo statydami kur kas aukštesnį žmogų. Visa komanda yra pasirengusi agresyviai gintis ir tai yra jų pagrindinė stiprybė.







Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: