J. Zdovcas po pralaimėjimo: „Anksčiau ar vėliau rasime kelią į pirmą pergalę“

J. Zdovcas po pralaimėjimo: „Anksčiau ar vėliau rasime kelią į pirmą pergalę“

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos dvigubą savaitę pradėjo pralaimėjimu. Jures Zdovco vadovaujami kauniečiai išvykoje rezultatu 62:76 (20:16, 10:23, 16:19, 16:18) pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ ekipai ir Eurolygoje toliau lieka be pergalių.



„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas po nesėkmės išliko pozityvus.

„Žiūrėkite, nėra lengva, kai prieš rungtynes sužinai, kad turi dar vieną problemą. Manau, kad tai paveikė visą komandą. Dalis žaidėjų laukė rezultatų, nežinojo, kas vyksta. Bet vėlgi - neturime jokių pasiteisinimų. Pradėjome prastai, išsimušėme iš ritmo. Žinojome, kad jeigu norime laimėti prieš "Maccabi" turime turėti bent 7 tokiame lygyje galinčius žaisti krepšininkus.

Nes varžovai tik ir laukia savo momento, kada galėtų smogti. Taip ir nutiko. Atsilikome kokiais 6 taškais, bandėme perlaužti rungtynes, nes jos galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Tada gynyboje padarėme kelias klaidas, puolime praradome kamuolį.


Po to buvo labai sunku sugrįžti. Aišku, turime išlikti pozityvūs, turime tikėti. Žinoma, trūksta, kad dalis žaidėjų iškart žaistų pasitempę, o ne tada, kai jau rungtynių baigtis aiški. Vėlgi - neturime laiko treniruotėms, mokomės rungtynių metu, turime sunkų tvarkaraštį. Turime tikėti, pasisemti pozityvių dalykų iš mačo ir geri dalykai nutiks“, - teigė strategas.

- Kaip T. Cavanaugh netektis pakeitė jūsų planus?

- Labai pakeitė. Tyleris turi didelį kūną, o šiandien dėl jo trūkumo mes kentėjome. Buvo momentų, kai tiesiog prieš varžovus kai kuriuose pozicijose atrodėme kaip jaunuoliai. Bet vėlgi bandėme kovoti iš visų jėgų, bet jeigu paklaustumėte manęs, turime kovoti dar labiau. Mes dar esame per konservatyvūs savo požiūriu, kai atsiliekame. Turime toliau kovoti.

Bet aš noriu išlikti pozityvus, noriu tai įkalti į žaidėjų galvas. Žinau, kad jiems dabar nelengva su dabartiniu tvarkaraščiu. Traumomis... Tai veikia žaidėjus, bet aš tikiuosi, kad anksčiau ar vėliau rasime kelią į pirmą pergalę.

- Po pirmų dviejų minučių pakeitėte Joshą Nebo. Kokia buvo to mintis?

- Buvo viena priežastis, nes Marekas buvo geresnis oponentas kovoje su Ante Žižičiumi. Nes jie šiaip turi daug atletiškų vyrukų penktoje pozicijoje. Jie turi Lessortą, Reynoldsą, o Joshas yra geresnis varžovas su jais. Mareką ir Joshą informavau būti pasirengusiais. Ir pasisaugoti dėl pražangų problemos. Tai buvo vienintėlė priežastis. Daugiau nieko.

- Po minutės pertraukėlės rungtynių pradžioje žalgiriečiai grįžo į rungtynes su didžiuliu spurtu. Ką pasakėte savo auklėtiniams per pasitarimą?


- Pasakiau, kad žaidėjai tikėtų savimi, nes varžovai per lengvai rinko taškus. Gynyboje užstrigome su savais oponentais, neužkimšome erdvių. Aišku, mums kiek ir pasikeitė, nes varžovai rotavo žaidėjus ir startinio penketo krepšininkai atsisėdo ant suolo. Kaip bebūtų, gerai dirbome gynyboje. Galiausiai, mūsų tikslas buvo sustabdyti S. Wilbekiną, jį sustabdėme. Tai buvo geras dalykas, mes tam ruošėmės.

Bet žaidėme kai kuriose situacijoje per naiviai po krepšiu. Dabartinėje situacijoje neturime leisti varžovams pelnyti daugiau nei 70 taškų, jeigu norime iškovoti pergales.

- Milaknis šiandien pelnė 17 taškų ar ir planavote daug situacijų žaisti per jį?


- Tai nutiko automatiškai, nes Tyleris iškrito. Aš juo vis labiau pasitikiu. Šiandien turėjome rotuoti žaidėjus į aukštesnes pozicijas. Nielsas žaidė ketvirtoje, Milas irgi reikėjo žaisti daugiau.

- Žalgiriečiai surinko tik 62 taškus. Kokios buvo pagrindinės bėdos puolime?

- Kaip visada - gerai nesidalijome kamuoliu. Kai tai darome, atrandame laisvus žmones metimui. Puolime neturime daug ginklų. Negalime įvesti kamuolio po krepšiu, esame gerokai limituoti. Po krepšiu, todėl bandome dėka gero kamuolio judėjimo atrasti laisvus žmones. Mes prametame ir dalį laisvų metimų. Kartais nesurenki daug taškų, bet prameti daug laisvų metimų. Turime problemų nuo pirmos dienos ir tą žinome. Būsiu labai laimingas, jeigu pelnysime daugiau taškų. Aišku, kad mums reikia daugiau taškų. Kitaip laimėti bus sunku.


Artūro Milaknio komentaras:







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: