Gėdą pajautęs J. Zdovcas: tai tikrai nėra „Žalgiris“ (VIDEO)

Gėdą pajautęs J. Zdovcas: tai tikrai nėra „Žalgiris“ (VIDEO)

Dviguba Kauno „Žalgirio“ Eurolygos savaitė baigėsi nesėkme Stambule. Lietuvos čempionai išvykoje nepasipriešino Eurolygos čempionų titulą ginančiam „Anadolu Efes“ klubui ir pralaimėjo rezultatu 60:94 (17:24, 12:20, 17:25, 14:25).



Po šio mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas prisipažino, kad jam yra gėda dėl tokio komandos pasirodymo.

„Ką ir pasakyti. Gėda. Žinojome, kad čia bus sunku. Žaidėme prieš „Anadolu Efes“, vieną geriausių Europos komandų. Žinojome, kad jie sureaguos po mačo Atėnuose. Tai, aišku, nebuvo mūsų pagrindinė problema.

Turėjome atlaikyti pradinį smūgį ir tada užgaudyti juos prastose jų atkarpose. Deja, mums nepasisekė. Janis Strelniekas vėl išsisuko čiurną.


Neatrodome pakankamai žaidėjų, kurie būtų geri šiose rungtynėse. Turime atsiprašyti sirgalių. Tai nėra „Žalgirio“ veidas, tokia neturi būti mano treniruojama komanda. Turiu prisiimti atsakomybę. Šiandien varžovai žaidė kaip iš kitos planetos“, - teigė J. Zdovcas.

- Varžovai pelnė 94 taškus, kas iš esmės neveikė gynyboje?

- Viskas neveikė. Aišku, jie pelnė lengvų taškų. Bet mes vėlavome, tai jau mačiau iš karto. Nereagavome, kaip turėtume. Nepadėjome vienas kitam, ypač "close outo" situacijose klydome.

Viskas prasidėjo nuo pirmo jų tritaškio. Jie iškart pajuto ritmą, o ir turi daug talentingų žaidėjų. Jie dar daugiau taškų gali įmesti. Aišku, prametėme kelis patogius metimus, bet ne tai esmė.


Momentas labai sunkus, bet turime išlikti pozityvūs. Su žaidėjais turime išsigryninti kelis dalykus. Gal nesame tokiame lygyje, kad sukovotume? Bet gi galime padaryti penkias pražangas išėję į aikštelę. Aišku, man lengva taip kabėlti. Prieš rungtynes žaidėjams sakiau, kad rungtynės bus lengvos, nes žaisime su geriausia komanda. Nebus jokio spaudimo, gali parodyti save.

Šiandien prastai skaitėme situacijas. Jeigu puolime praleidi momentą... Jie nėra super agresyvūs, bet žaidžia protingai. Turėjome daug laisvų metimų, bet dvejojome. Vėliau jau buvo sunku juos nubausti. Puolimas ir gynyba yra susiję. Turėjome apsiginti, kad gautume puolime naudos. Atrodėme, kad ilsimės gynyboje, kad kažką nuveiktume puolime. Su tokiu mentalitetu nelaimėsi.

- Atrodė, kad vienu metu reikalavote iš žaidėjų daugiau žaidimo iš baudos aikštelės, bet ten kamuoliai nekeliavo. Ar tai buvo akcentuojama?

- Žinoma, turime pasitikėti savo aukštaūgiais. Joshas kelis kartus turėjo geras situacijas baudos aikštelėje. Diegėme tokią sistemą, bet net nebandėme įmesti jam kamuolio. Joshas galėjo tikrai gerai sužaisti prieš Petruševą, kuris nėra toks fiziškai stiprus, bet mes nedavėme Joshui kamuolių. Ką čia daugiau ir bepridurti... Man tai kelia įsiūtį, bet yra kaip yra. Dirbsime. Žaidėjams sakiau, kad nesvarbu, kas bebūtų, mes daug dirbsime. Jau nebesvarbu, ar būsime pavargę, ar ne. Turime pagerinti žaidimą. Be treniruočių jo nepagerinsime.


- Komandos metikai nepataiko metikų. Ar nėra taip, kad po kovingų, bet pralaimėtų rungtynių žaidėjai prarado pasitikėjimą?

- Žinote, turime žaisti puolime be Joffrey, be Emmanuelio, be Janio. Žaidžiame ir be Ulės - jis dar nėra ritme. Mums trūksta 40-50 taškų. Tai labai sunku. Sunku rasti tuos taškus. Bet aš sakau: 2-3 geresni sprendimai puolime, 2-3 geresni sprendimai gynyboje. Atsiranda 10-15 taškų skirtumas. Ties tuo reikia dirbti.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: