J. Zdovcas: „Atmosfera komandoje yra geresnė“ (VIDEO)

J. Zdovcas: „Atmosfera komandoje yra geresnė“ (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį išvyksta į Ispaniją, kur penktadienį devintojo turo rungtynėse susitiks su Madrido „Real“ komanda.



„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas apžvelgė laukiantį susitikimą.

„Real“ yra „Real“. Tai puiki komanda su daugybė pajėgių žaidėjų, gilia sudėtimi. Jie sudėtyje turi dydžio, kokybės, turi gerą trenerį ir kartu ilgai rungtyniaujančią komandos sudėtį be didesnių pokyčių. Jie daug improvizuoja, gerai skaito žaidimą ir turi pavojingų ginklų visose pozicijose, todėl jie yra pavojingi“, - teigė J. Zdovcas.

- „Real“ rodo gerus skaičius ir gynyboje, kokius matote savo komandos pranašumus, kuriais galėtumėte atakuoti Madrido klubą?


- Nenoriu apie tai kalbėti ir leisti varžovams pasiruošti. Aišku, kad yra vietų, kuriose galime atakuoti. Kaip bebūtų, šitą pasilaikysiu informaciją sau. Kaip bebūtų, mes esame pasiruošę. Turime pasimokyti iš pastarųjų rungtynių. Puolime turime žaisti labiau kaip komanda, vis tiek darome per daug driblingo. Bandome ieškoti prasiveržimo galimybių arčiau krepšio.

Situacijų skaitymas taip pat nėra geras, nors tai įprastai yra susiję dalykai. Gynyboje mums reikia daug dirbti, bet turėjome tikrai gerą darbo treniruotėse savaitę. Tikiuosi, kad šiame mače jau matysime pokyčius.

- Ar matėte žaidėjų nusiteikime pokyčius po sekmadienio rungtynių?

- Taip, žinoma. Natūralu, kad žaidėjai suprato, kad nepaisant visų problemų ir sunkaus tvarkaraščio, mes turime dirbti. Darbas prasidėjo nuo pirmadienio ir iškart galėjai pajusti, kad atmosfera komandoje yra geresnė. Dabar turime visa tai perkelti į rungtynes, kas, aišku, nebus lengva.

- Jau kuris laikas su komanda yra Z. Dragičius ir T. Websteris, kaip jūs esate patenkintas jų darbu ir progresu treniruotėse?

- Žinoma, dar matyti, kad jiems reikia papildomo laiko, bet jie dėjo žingsnius į priekį ir jais abiem esu patenkintas. Bet kaip ir visa komanda, jie dar forsuoja tam tikrose situacijose. Iki kai kurių momentų rungtynėse turi kantriai eiti. Jie kartais labai nekantrauja padėti komandai, bet jie dar iki galo nepasiregę, tai pagrindinė problema.

Kartu turėjome keturias geras treniruotes, žaidėme daug penki prieš penkis krepšinio. To anksčiau tiek neturėjome. Kitas dalykas, matome, kaip žaidėjai daugiau komunikuoja tarpusavyje, tai irgi yra žingsnis į priekį. Jie stengiasi padėti vienas kitam, o tai yra gerai.


- Taigi rytojaus rungtynėms bus pasirengę visi, išskyrus Jankūną ir Lovergne'ą?

- Taip, to tikiuosi.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: