J. Zdovcas - apie rezultatyviausias sezono rungtynes, J. Nebo traumą ir M. Blaževičiaus žaidimą

J. Zdovcas - apie rezultatyviausias sezono rungtynes, J. Nebo traumą ir M. Blaževičiaus žaidimą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos rungtynėse Madride patyrė nesėkmę. Žalgiriečiai išvykoje rezultatu 82:95 (11:20, 34:31, 25:24, 12:20) pralaimėjo Madrido „Real“ ekipai.



Po šio mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas pripažino, kad norint pagaliau laimėti dar reiks daug ką patobulinti.

„Žaidėme solidžias rungtynes. Buvome nuolat atsilikę kelių taškų skirtumu, reikėjo geresnių situacijų. Kaip bebūtų, pabaigoje svarbiausiais momentais buvome per daug nervingi. Gynyboje mūsų koncentracija pabaigoje sumažėjo, galbūt tai nutiko dėl aukštaūgių pervargimo. Sakiau savo vyrukams, kad varžovai surinko per daug taškų.

Kaskart užpuldavę varžovų krepšį, atsipalaiduodavome gynyboje. Padarydome kokią nesąmonę ar jie nepataikydavo metimo ir mes neatsikovodavome kamuolio. Buvo ir gerų dalykų, bet ne tiek, kad nugalėtume tokią komandą „Real““, - teigė J. Zdovcas.

- Kokių pozitvyių dalykų galima pasisemti iš šių rungtynių?



- Nesvarbu, kiek varžovai pelnė taškų, buvo gerų momentų gynyboje. Buvo gerų rotacijų. Aišku, kad turėjome problemų savoje baudos aikštelėje. Pralaimėdavome tokias kovas, kur tiesiog reikėdavo pasigriebti kamuolį, bet mes to nepadarydavome.

Buvome pagavę ritmą puolime... Bet visgi žaidėme prieš „Real“, gali sakyti, kad šioje komandoje yra vyresnių žaidėjų, bet jie aukšti. Jie vis tiek praleidžia po daugiau nei 70 taškų. Jeigu mes sugebėsime patys praleisti mažiau nei 70 taškų galime susirinkti pergalių. Bet viskas susiję. Jeigu žaisime laukinį krepšinį puolime, paleisime vadžias iš rankų. Prarasime galimybes. Turime žaisti su didesne kontrole puolime, tada ateis ir geresnė gynyba. Taip reikia žaisti, jeigu nori laimėti Eurolygoje.

- Marekas pirmą kartą pradėjo rungtynes starto penkete. Ką manote apie jo pasirodymą?

- Sakiau Marekui, kad bus sunku, nes jis vienas tik iš kelių aukštaūgių, bet iš kitos pusės tai yra didžiulė galimybė pasirodyti. Matau daug silpnų vietų, kurias jis turi pagerinti. Aišku, kad jam buvo nelengva prieš tokius aukštus varžovus, bet jis kovojo. Jis buvo vienas iš kelių pozityvių dalykų per pastarąsias rungtynes.

- Treneri, per vieną minutės pertraukėlę pasakėte, kad čia atvykote laimėti, o ne pasižaisti. Kaip manote, ar jūsų žaidėjams dar reikia tai priminti?

- Na, kartais tiesiog taip atrodo. Atrodo, kad žaidėjai neatiduoda papildomų pastangų. Neatidavęs jų, išvykos rungtynių Eurolygoje nelaimėsi. Namuose galbūt gali kartais išsigelbėti, bet aš noriu matyti tas pastangas, papildomą smūgi varžovui, stumimus. To trūkumas mane erzina.

Aš tą patį sakiau ir žaidėjams. Kartais varžovai pelno taškus, o jie tai palydi neutraliais veidais. Mes turime neleisti jiems pelnyti daugiau nei 70 taškų. Tai vienintelis kelias mums.


- Treneri, šiandien žalgiriečiai sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir pelnė 82 taškus. Kas šiandien veikė puolime?

- Žinote, nenorėjau kalbėti apie varžovų silpnybes Kaune, bet silpnų vietų jie turi. Galėjome nubausti ir dar daugiau, bet reikia laiku atlikti perdavimą. Jie gerai skaito situacijas. Jie protingi. Gal ne tokie greiti, bet protingi, gerai skaito situacijas. Turime dar daug vietos patobulėti. Žinote, „Real“ irgi yra tokia komanda, kuri labai gerai ginasi, bet kartais po gero puolimo jie atsipalaiduoja gynyboje.

Smagu pelnyti 82 taškus, bet būtų smagiau pelnyti ir 100. Gal ir gali laimėti vienas kitas rungtynes tokiu puolimu ir nebūtinai nepraleisti daugiau nei 70 taškų, bet mes neturime tiek talento žaisti taip nuolat. Turime dirbti komandiškai.


- Turite daug traumų priekinėje linijoje, o dabar ir Joshas Nebo iškrito iš rikiuotės.

- Taip, kiekvienose rungtynėse nutinka kažkas. Negaliu normaliai pasiruošti rungtynės, bet niekad neieškau pasiteisinimų ir neverkiu. Vis tiek, manau, kad kokybė žaidimo gerėja. Bet visgi čia traumos sukrito vienoje pozicijoje. Nelengva tai paslėpti. Gali bandyti, bet vis tiek skaudžiai susimokėsi.

- Lietuvoje sakome, kad tokiais momentais reikia užsakyti mišias bažnyčioje, gal jau tokius metodus reikia pasitelkti?


- Žinoma, jau bandau visus prietarus: keičiu kojines tą ar aną. Bet, kaip bebūtų, turi tikėti ir tiesiog dirbti. Prieš kelias dienas mūsų atstovas spaudai pasakė, kad jau blogiau būti negali. Bet pasirodo, kad gali. Bet vėlgi - reikia dirbti dirbti dirbti ir geri dalykai ateis.

- Ar yra naujienų apie Joshą Nebo?

- Žinote, nežinau, kokia bus Josho reakcija į traumą. Jis yra didelis ir atletiškas vyrukas. Jam reikia būti vėl pasiruošusiam šimtu procentų. Jeigu gynėjas išsisuka čiurną, po kelių dienų vėl gali bėgioti. Bet Joshui reiks būti pasiruošusiam visu šimtu procentų. Tikiu, kad mūsų daktarai paruoš jį antradienio rungtynėms.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: