Ketvirtos pergalės belaukiant: „Žalgiris“ - „Maccabi“ (Tiesiogiai)

Ketvirtos pergalės belaukiant: „Žalgiris“ - „Maccabi“ (Tiesiogiai)

Zalgiris.lt nuotr.

„Žalgiris“ – „Maccabi“ Eurolygos rungtynės bus pirmos iš dviejų šią savaitę. Jure Zdovco auklėtiniai dabar trejas rungtynes iš eilės žais namuose, todėl tai puiki proga iškovoti pergalę, nes kitu atveju bus pakartota sezono pradžioje patirta nemaloni serija – 9 pralaimėjimai iš eilės.



Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

„Panathinaikos“ – „Žalgiris“ rungtynės praeitą savaitę ir vėl buvo nukeltos, tuo tarpu rungtynėse Milane buvo patirtas pralaimėjimas. Dabar nuo „Panathinaikos“ skiria dvi pergalės ir užimti ne paskutinę vietą Eurolygoje „Žalgiriui“ bus vis sunkiau ir sunkiau. Įtemptas tvarkaraštis Eurolygoje dabar bus daugumai komandų, o „Žalgiris“ viena iš jų. Jeigu prieš „Maccabi“ rungtynės būtų vykusios bent pora savaičių anksčiau, Kauno klubas turėtų geresnius šansus laimėti, kadangi Tel Avivo klubas turėjo net aštuonių pralaimėjimų seriją.

Džiugi žinia ta, kad sekmadienio rungtynėse prieš „Neptūną“ į aikštelę sugrįžo keturis mėnesius nežaidęs prancūzas Joffrey Lauvergne. Komanda visą sezoną turi problemų su traumomis ir kai grįžta vieni žaidėjai, juos keičia kiti. Priekinėje linijoje dabar „Žalgiris“ turi sveikus visus žaidėjus, tačiau dėl traumų žaisti negali Mantas Kalnietis ir Janis Strelnieks. Didelė tikimybė, kad rungtynėse prieš „Maccabi“ šių žaidėjų irgi nebus.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Tel Avive, „Žalgiris“ pralaimėjo 14 taškų skirtumu ir jau tada strigo puolime, kadangi buvo įmesti vos 62 taškai. Prieš Milano komandą penktadienį „Žalgiris“ įmetė 58 taškus ir galima sakyti, kad problemos puolime ir toliau tęsiasi. Rungtynėse prieš „Maccabi“ turėtų būti šiek tiek lengviau, komanda vidutiniškai prasileidžia po 78,1 taškus per rungtynes.

Tel Avivo „Maccabi“ – 9 pergalės ir 11 pralaimėjimų
 
Sezono pradžioje „Maccabi“ atrodė labai intriguojančiai. Lyginant su praeitais metais, komandos sudėtyje įvyko nemažai pakitimų, atvyko gerai žinomi krepšininkai – Derrick Williams, Jalen Reynolds, James Nunnally. Po pirmų 10 rungtynių komanda turėjo 7 pergales ir 3 pralaimėjimus bei kovojo dėl aukščiausių vietų turnyrinėje lentelėje. Tačiau nuo 11 Eurolygos turo komanda patyrė net 9 pralaimėjimus iš eilės. Daug kalbama apie tai, kad komandos atmosfera itin prasta, nesutarimai tarp J. Nunnally ir jeigu būtų kuo pakeisti trenerį Ioannis Sfairopoulous, tai jau būtų įvykę.

Kai atrodė, kad „Maccabi“ problemos nesibaigs ir komanda nukris į antrą turnyrinės lentelės pusę, Tel Avivo klubas namuose iškovojo solidžią 15 taškų pergalę prieš „Olympiacos“, o tada sekė ir antra pergalė iš eilės prieš Berlyno „Alba“. Panašu, kad Eurolygoje įvykusi pertrauka dėl nukeltų rungtynių komandai išėjo į naudą. Žaidėjams pavyko pabūti kartu, išspręsti nesutarimus ir pradėti žaisti panašų žaidimą į tą, kuris buvo sezono pradžioje. Komanda tikrai dar nėra geriausioje formoje, tačiau vis dar yra galimybių kovoti dėl vietos aštuntuke ir „Maccabi“ tuo tikrai pasinaudos.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: