CSKA vadovas: man nepavyko suvokti, dėl ko iš Rusijos atimamas krepšinis

CSKA vadovas: man nepavyko suvokti, dėl ko iš Rusijos atimamas krepšinis

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas nesupranta, kuo rėmėsi Eurolyga priimdama sprendimą visų trijų Rusijos klubų namų rungtynes perkelti į neutralias aikštes.



Tačiau armiečių komandos vadovas pripažino, kad nei jie, nei Sankt Peterburgo "Zenit" ar Kazanės UNICS negali suteikti varžovams visiško saugumo garantijos Rusijoje.

"Situacija labai sudėtinga, o visus tenkinančio sprendimo tiesiog nėra, tik aišku, kad bendras klubų ir lygos prioritetas – užbaigti sezoną. Deja, susirinkimo metu susidariau nuomonę, kad galutinis sprendimas Rusijos komandų namų rungtynes perkelti į neutralias aikštes buvo priimtas iš anksto, ir man taip ir nepavyko galutinai suvokti dėl ko konkrečiai iš Rusijos atimamas krepšinis.

Šiuo metu nėra jokių Europos valstybių vyriausybių rekomendacijų nevykti į Rusiją, nors verta pripažinti, kad įvykių eigos nuspėti neįmanoma. Šiandien mačiau itin didelį savo kolegų iš kitų klubų susirūpinimą dėl saugumo Rusijoje. Deja, nei mes, nei "Zenit" ar UNICS negali suteikti varžovams visiško saugumo garantijos šiuo klausimu, tai tiesiog yra ne mūsų kompetencijoje.


Be abejo, neutraliose aikštėse Rusijos komandos atsidurs nepalankiose sąlygose, neteks sirgalių palaikymo, turės papildomų išlaidų, negalės pilnai vykdyti įsipareigojimų rėmėjams.

Kokioje valstybėje ar valstybėse, kokiu formatu vyks rungtynės, paaiškės kitą savaitę, derybos tęsiasi", – pakomentavo A.Vatutinas.

Priminsime, kad CSKA marškinėlius vilki Marius Grigonis, "Zenit" – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: