E. Messina: „Nesutinku su tais, kurie sako, kad sportas turi atsiriboti nuo politikos“

E. Messina: „Nesutinku su tais, kurie sako, kad sportas turi atsiriboti nuo politikos“

Milano „AX Armani“ vyriausiasis treneris Ettore Messina „Sky Sport“ portalui išdėstė savo pozicija apie naujausius Eurolygos sprendimus dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą.



Primename, kad Eurolyga nustatė darą, iki kurios į turnyrą galėtų sugrįžti Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS klubai.

Pasak pranešimo, tai kovo 21 diena.

Jei iki šios dienos situacija bei Eurolygos sprendimai nepasikeis, Rusijos klubai bus anuliuoti iš šio sezono tiek Eurolygos, tiek ir Europos taurės turnyrų.


„Sportas negali egzistuoti, kaip atskiras vienetas. Manau, kad visos sporto federacijos pasielgė tinkamai, suspenduodamos Rusijos komandas. Nesutinku su tais, kurie sako, kad sportas turi atsiriboti nuo politikos, nes viskas, ką darome gyvenime, yra politiška.

Būtų gerai, jei būtų daugiau aiškumo iš Eurolygos. Dabar sprendimas toks, jog suspenduokime viską iki kovo 21-osios, o tada žiūrėsime... Galbūt tai padeda pačiam turnyrui, tačiau tai neparodo prieštaraujančios pozicijos tam, kas vyksta“, - rėžė E. Messina.

Primename, kad „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius taip pat pasisakė apie neaiškią Eurolygos poziciją dėl Rusijos klubų.

„Man nerūpi varžovų skaičius lygoje. Tai yra moralinis pakilimas komandoms, kurioms atsivėrė kelias patekti į atkrintamąsias, bet Eurolyga neduoda galutinio atsakymo. Dabar jie tik suspenduoti“ - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: