CSKA palikęs vokietis į gimtąją šalį keliavo mašina: sustojo ir Lietuvoje

CSKA palikęs vokietis į gimtąją šalį keliavo mašina: sustojo ir Lietuvoje

CSKA nuotr.

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, Maskvos CSKA gretas paliko vokietis Johannesas Voigtmannas, kuris sugrįžęs į gimtinę papasakojo apie savo kelionę automobiliu iš Maskvos į Vokietiją.



29-erių vokietis teigė, jog greitai apsisprendė, kad nori palikti Maskvos klubą.

„Dabartinėje situacijoje nemanau, kad Rusijos klubai turi žaisti turnyruose. Net jeigu kalbame tik apie krepšinį, jame vis tiek telpa daugiau, tad nemanau, jog tai būtų teisinga. Rusijos prezidentas atsakingas už tai, kad žmonės žūsta Ukrainoje, o milijonai lieka be savo namų. Negalėjau likti Rusijoje ir apsimesti, kad niekas nenutiko. Nebūčiau jautęsis ir saugus.

Kai norėjau išvykti iš Maskvos, jau oro erdvė buvo uždaryta. Reikėjo pasiimti kuo daugiau svarbių daiktų, taip pat turiu šunį. Vienintelis likęs variantas buvo automobilis. Po komandos surinkimo išvažiavau prie Latvijos sienos su šunimi, kuris sėdėjo ant priekinės keleivio sėdynės. Važiavau beveik aštuonias valandas be sustojimo.


Artėjant Rusijos pasieniui, mano pulsas vis dažnėjo, nes nežinojau, kas manęs ten laukia. Išskyrus tai, kad reikėjo iškraustyti kiekvieną maišą ir pasieniečiai atidžiai tikrino visus daiktus, viskas vyko sklandžiai.

Pailsėjęs keliavau į Lietuvą ir padariau trumpą sustojimą Kaune. Ten susitikau su buvusiu savo komandos draugu Janiu Strelnieku. O tuomet per Lenkiją išvažiavau namo. Iš viso turėjau įveikti 2500 kilometrų“, – kalbėjo J. Voigtmannas.

Primename, kad vokietis Maskvos komandoje žaidė nuo 2019 metų ir turėjo galiojantį kontraktą iki 2023 metų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: