Krepšinio visuomenė piktinosi Ž. Obradovičiaus pasisakymais apie karą Ukrainoje

Krepšinio visuomenė piktinosi Ž. Obradovičiaus pasisakymais apie karą Ukrainoje

Antradienį Panevėžio „Lietkabelio“ (7/6) komanda pasiekė įspūdingą pergalę Europos taurės A grupėje. Gediminas Orelikas šaudė tritaškius, Džordže Gagičius žaidė karjeros mačą, o „Lietkabelis“ namuose 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23) sugebėjo nepalikti vilčių Belgrado „Partizan“ (9/5) klubui.



Po šio mačo Željko Obradovičius nesureikšmino karo Ukrainoje. Specialistas nesuprato, kodėl nėra kalbama apie kitus konfliktus.

„Tai ne pirmas karas mano gyvenime, kuomet vyksta karai. Nors man jau 62-eji, prisimenu daug dalykų savo gyevenime, bet nepamenu, kad žmonės taip būtų kalbėję apie mano šalį, kai ji buvo bombarduojama 1999 metais. Taip pat Irake, Sirijoje, Afganistane. Visi kalba tik apie dabartį.

Aš esu prieš bet kokį smurtą, net ir vieno žmogaus mirtis yra tragedija. Bet yra ir vidinių dalykų“, – pareiškė Ž. Obradovičius.


Tiesa, tokie pasisakymai neliko nepastebėti „Partizan“ klube žaidžiančio prancūzo Mathiaso Lessorto.

Aukštaūgis socialiniame tinkle pareiškė, kad jei karas jų neliečia, tai jiems nerūpi.

„Jei tai nesusiję su jų žmonėmis, jiems tai nerūpi. Sustabdykite karus, ne tik tą, kuris jus paveikia“, – rašė 26 metų 206 cm ūgio prancūzas.

Šia tema pasisakė ir TV3 sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas.

„Smagu, jog 62 metų Željko turi tokią gerą atmintį. Tikiuosi jis pamena ir tai, kaip 1992 metais Jugoslavija buvo pašalinta iš visų sporto varžybų“, – socialiniame tinkle rėžė R. Vyšniauskas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: