J. Bertomeu apie Rusijos komandas: „Kitas sezonas su Rusijos komandomis yra tikrai įmanomas“

J. Bertomeu apie Rusijos komandas: „Kitas sezonas su Rusijos komandomis yra tikrai įmanomas“

Zenit, CSKA nuotr.

Eurolyga nusprendė iš turnyro laikinai nušalinti Rusijos klubus Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS, kol situacija Ukrainoje nebus išspręsta taikiai.



Vėliau paaiškėjo ir data, iki kurios į turnyrą galėtų sugrįžti Rusijos komandos. Pasak pranešimo, tai kovo 21 diena.

Jei iki šios dienos situacija bei Eurolygos sprendimai nepasikeis, Rusijos klubai bus anuliuoti iš šio sezono tiek Eurolygos, tiek ir Europos taurės turnyrų.

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu davė interviu, kuriame teigė, jog mažai tikėtina, jog Rusijos komandoms pavyks šį sezoną sėkmingai baigti čempionatą. Jis taip pat neatmetė gaimybės, jog kitą sezoną vėl matysime Rusijos klubus Eurolygos turnyre.


„Kol kas mažai tikėtina, jog šį sezoną Rusijos komandos galėtų tęsti sezoną. Dėl kito sezono spręsime tik sezonui pasibaigus. Visos komandos nuspręs bendrai, koks sprendimas turėtų būti priimtas.

Šiuo metu visi variantai yra galimi ir jie bus svarstomi. Kitas sezonas su Rusijos komandomis yra tikrai įmanomas, juk ilgalaikę licenciją turi Maskvos CSKA. Dabar pats klubas turi suprasti ir priimti sprendimą, ar gali toliau dalyvauti turnyre. Kol kas nėra aišku, ar esamos sankcijos Rusijai leis jiems tai daryti. Yra daug klausimų. Viskas bus aiškiau po šio sezono“, – teigė J. Bertomeu.

Primename, kad anksčiau J. Bertomeu pareiškė, jog sportas neturėtų būti painiojamas su politika.

„Norime aiškiai pasakyti, kad nekaltiname Rusijos klubų, jų trenerių ir darbuotojų dėl įvykių, kurie, deja, šiuo metu vyksta Ukrainoje.

Mes neturėjome kito pasirinkimo, kaip laikinai suspenduoti rungtynes, kuriose turi žaisti Rusijos klubai. Dabar reikia laukti, kol situacija nurims.

Sportas nėra politika ir neturi būti siejamas su politika, tačiau negalime likti pasyvūs ir nekreipti dėmesio į tai, kas vyksta Ukrainoje, kur kenčia nekalti žmonės. Karas niekada nebuvo išeitis“, – teigė J. Bertomeu.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: