CSKA oficialiai išreiškė ketinimą kitą sezoną žaisti Eurolygoje (A. Vatutino komentaras)

CSKA oficialiai išreiškė ketinimą kitą sezoną žaisti Eurolygoje (A. Vatutino komentaras)

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas davė interviu „Eurohoops.net“ portalui ir oficialiai išreiškė ketinimus žaisti kito sezono Eurolygoje.

A. Vatutinas patvirtino, kad CSKA oficialiu laišku informavo visus Eurolygos akcininkus ir dabar lauks jų sprendimo.

Eurolyga sprendimą dėl Rusijos komandų žada priimti birželio mėnesio pabaigoje.


„Dalyvių sąrašas kitam sezonui bus tvirtinamas birželio mėnesio pabaigoje. Kol tai nenutiko, visos komandos vis dar turi šansą žaisti Eurolygos rengiamuose turnyruose“, – Eurolyga pareiškė Rusijos naujienų agentūrai TASS.

Anksčiau rašėme, kad Eurolygos vadovybė ieško būdų, kaip be finansinių nuostolių iš Maskvos CSKA atimti Eurolygos A licenciją.

Tam lyga jau pasamdė teisininkų įmonę, siekdama surasti teisinių priežasčių tokiam veiksmui įgyvendinti.

Tačiau „Eurohoops.net“ rašo, kad Eurolyga negali vienašališkai nutraukti kontrakto su CSKA, nes joje nėra „force majeure“ (pvz., karo konflikto) punkto.

Tai padaryti gali tik klubas savo noru, o tokio CSKA neturi.

Tai reiškia, kad CSKA ir toliau pilnavertiškai dalyvaus visuose Eurolygos posėdžiuose bei turės savo balsą.

Artimiausias posėdis numatomas Belgrade, kur šią savaitę vyks Eurolygos finalo ketverto kovos.


Pridedama, kad CSKA neatmeta galimybės namų rungtynes kitą sezoną žaisti Stambule ar Belgrade.

„Žinoma, mes turime didelį norą kitą sezoną vėl žaisti Eurolygoje, tačiau vien noro neužtenka, nes yra ir kiti faktoriai, ypač politiniai. Rusijos sportas atsidūrė itin sudėtingoje situacijoje, atvirai kalbant, bėdoje. Dabar matome tendencija atsiriboti nuo Rusijos sporto visame pasaulyje. Noriu būti atviras, vystyti Rusijos sportą dabar labai sunku. Nepaisant to, mes išsiuntėme laišką visiems Eurolygos akcininkams ir išreiškėme ketinimus žaisti kito sezono Eurolygoje. Esame pasirengę dėti visas pastangas, kad užtikrintume saugumą Rusijoje. Taip pat yra alternatyva namų rungtynes žaisti Stambule ar Belgrade.

Nuolat palaikome ryšį su savo kolegomis iš Europos. CSKA taip pat yra lygos akcininkai ir vykdome visus savo įsipareigojimus bei toliau dalyvaujame visuose svarbiausiose susitikimuose. Manome, kad nepaisant visų aplinkybių, būtina išsaugoti turnyro vientisumą, stabilumą ir tradicijas“, - kalbėjo A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: