CSKA vadovas apie Eurolygą: „Tarsimes su teisininkais bei priimsime savo sprendimą“

CSKA vadovas apie Eurolygą: „Tarsimes su teisininkais bei priimsime savo sprendimą“

Ketvirtadienį įvyko Eurolygos dalininkų susitikimas, kuriame paaiškėjo visos kito sezono turnyre dalyvaujančios komandos.



Vardiniai kvietimai atiteko Belgrado „Partizan“ ir „Valencia“ komandoms.

Taip pat nuspręsta vienam sezonui suspenduoti A licenciją turinčią Maskvos CSKA. Eurolygoje žaisti negalės ir kitos Rusijos komandos.

Po šios žinios Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas liejo ašaras.


„Tiesą sakant, šis sprendimas buvo priimtas dar prieš posėdį ir kitokio rezultato buvo sunku tikėtis. Tai yra parasčiausias politinis sprendimas. Dauguma Eurolygos klubų įsitikinę, kad jų šalių vyriausybės neleis jiems susitikti su Rusijos komandomis. Esu tikras, kad laimėtojų iš to nėra.

Beje, pats Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu pažymėjo, kad tai yra priverstinis politinis žingsnis. Jis atskleidė, kad su CSKA Eurolygos lygis yra aukštesnis.

Susitikime buvo daug žodžiu apie CSKA. Gaila, kad per pastaruosius tris mėnesius niekas iš Eurolygos vadovybės nemanė, kad reikia diskutuoti su Rusijos klubais dėl jų galimybės varžytis turnyre, nebuvo bandoma išsiaiškinti bendrą situaciją.

Dabar lauksime, kaip Eurolyga tai įformins teisiškai, o tada mes tarsimes su teisininkais bei priimsime savo sprendimą.

Šiuo metu Eurolyga mus suspendavo tik vienam sezonui. Mes vis dar esame Eurolygos akcininkai ir niekas to neatėmė“, – kalbėjo A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: