CSKA skandalingai palikęs J. Bolomboy pasirašė kontraktą su „Oly“, rusai tikisi išpirkos

CSKA skandalingai palikęs J. Bolomboy pasirašė kontraktą su „Oly“, rusai tikisi išpirkos

CSKA nuotr.

Po Rusijos agresijos prieš Ukrainą Maskvos CSKA palikęs Joelis Bolomboy apsivilks Pirėjo "Olympiacos" marškinėlius.



Trečiadienį Graikijos čempionai pranešė apie vienerių metų trukmės sutarties su aukštaūgiu sudarymą.

Rusai neketina paleisti krepšininko, kol negaus išpirkos. Tas pats liečia Kauno "Žalgirį" dominantį Marių Grigonį, vokietį Johannesą Voigtmanną, nė mačo nesužaidusį kanadietį Keviną Pangosą ir taip pat į "Olympiacos" už mažesnį atlyginimą norintį grįžti serbą Nikolą Milutinovą.

Pasak VTB Vieningosios lygos garbės prezidento Sergejaus Ivanovo, J.Bolomboy negalės rungtyniauti Europoje, kol nebus atsiskaityta su CSKA.


Kaip jau rašėme, puolėjas sukėlė nepasitenkinimą Maskvos klube, kai savo "Instagram" paskyroje atsakė į armiečių komandos viceprezidentės Natalijos Furajevos laišką jo agentui.

CSKA reikalavo, kad krepšininkas grįžtu į klubą ne vėliau gegužės 1 dienos, priešingu atveju, bus laikoma, kad jis pažeidė darbo sutarties punktus. Taip pat rusai pranešė, kad iš krepšininko atimama po 1 procentą nuo jo algos už kiekvieną mėnesį.

"Atsikniskit! Aš jums jau sakiau, kad negrįšiu. Bandote priversti žaidėją grasinimais ir nuobaudomis priversti žaidėją daryti tai, ko reikia jums.

Kai situacija tarp Rusijos ir Ukrainos paaštrėjo, pasakėte man ir visai komandai, jog viską suprantate, kad mes galime išvykti", – parašė J.Bolomboy.

Vėliau buvo skelbiama, kad krepšininkui skirta didesnė nei 1 mln. dolerių bauda.

Praėjusiame Eurolygos sezone 28-erių 204 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 16 minučių pelnė 5,9 taško, atkovojo 4,1 kamuolio ir rinko 7,7 naudingumo balo.

Donecke gimęs J.Bolomboy 2018 metais gavo Rusijos pilietybę ir apsivilko šios šalies rinktinės marškinėlius.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: