Oficialu: N. Laprovittola lieka „Barcelona“ gretose iki 2026 metų

Oficialu: N. Laprovittola lieka „Barcelona“ gretose iki 2026 metų

Barcelona nuotr.

Nicolaso Laprovittolos žaidimas įtikino Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Barselonos "Barcelona" vadovus.



Šeštadienį oficialiai paskelbta, kad su Italijos pasą turinčiu argentiniečiu bus sudaryta nauja net ketverių metų sutartis.

Kaip jau rašėme, anksčiau "Escentando" pranešė, kad gynėjui ruošiamas kontraktas dviems sezonams.

N.Laprovittola į Katalonijos komandą atvyko praėjusią vasarą iš mirtino priešo Madrido "Real" klubo.


Pirmoji 32-ejų krepšininko stotelė už Argentinos ribų buvo Vilniaus "Lietuvos rytas", kuriame jis praleido pirmąją 2015-2016 metų sezono pusę.

Vėliau snaiperis rungtyniavo Ispanijoje bei Rusijoje ir sužaidė 18 rungtynių NBA lygoje vilkėdamas San Antonijaus "Spurs" marškinėlius.

Praėjusiame Eurolygos sezone N.Laprovittola vidutiniškai per 20 minučių įmesdavo 9,6 taško (54,3 proc. dvit., 44 proc. trit.), sugriebdavo 1,8 kamuolio, atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 9,8 naudingumo balo.

Panašūs 32-ejų 190 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo ir Ispanijos pirmenybėse – 9,3 pelnyto taško (56,6 proc. dvit., 37,2 proc. trit.), 1,7 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 9,2 efektyvumo balo per 20 minučių.

Pagrindiniu "Barcos" atakų organizatoriumi turėtų tapti Nicką Calathesą pakeitusi Čekijos krepšinio žvaigždė Tomašas Satoransky, dėl laiko aikštėje varžysis ir Rokas Jokubaitis.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: