K. Pangosas ir J. Voigtmannas išsprendė problemas su CSKA bei kelsis į Milaną

K. Pangosas ir J. Voigtmannas išsprendė problemas su CSKA bei kelsis į Milaną

Kanadietis Kevinas Pangosas ir vokietis Johannesas Voigtmannas netrukus turėtų oficialiai tapti su Milano "AX Armani" žaidėjais.



Kaip praneša Matteo Andreani, žodinį susitarimą su Italijos čempionais jau seniai turintys krepšininkai pagaliau susitarė su Maskvos CSKA dėl kontraktų išpirkimo.

Kaip jau rašėme, Kauno "Žalgiriui" 2016 - 2018 m. atstovavęs ir dukart Lietuvos čempionu tapęs kanadietis vasario mėnesį sudarė sutartį iki 2024 m. su CSKA.

Už savaitės prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą gynėjas nusprendė taip ir neapsivilkti armiečių marškinėlių.


Balandžio mėnesį buvo pranešta, kad K.Pangosas susitarė dėl dvejų metų trukmės kontrakto su Milano komanda. Birželį "Eurohoops" pranešė, kad šis sandėris gali neįvykti. Rusijos klubo prezidentas Andrejus Vatutinas paaiškino, kad krepšininkas formaliai tebėra CSKA žaidėjas, už jį laukiama išpirkos, tačiau italai su juo susisiekę nebuvo.

Slovėnijos pasą turintis kanadietis prieš sezoną su Klivlando "Cavaliers" sudarė dvejų metų trukmės sutartį. Krepšininkas per šį laikotarpį turėjo uždirbti 3,5 mln. dolerių, iš kurių visiškai garantuoti buvo 1,67 mln. už pirmąjį sezoną, tačiau neseniai buvo atleistas.

NBA lygoje gynėjas sužaidė 24 rungtynes, vidutiniškai per 7 minutes įmesdavo 1,6 taško ir atlikdavo 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Palikęs Kauną K.Pangosas išvyko į Barselonos "Barceloną", kur jam atsiskleisti sutrukdė tiek traumos, tiek tuomečio vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus nepasitikėjimas.

Visu ryškumu gynėjas sužibėjo praėjusiame sezone, kai papildė "Zenit" gretas. Su Rusijos klubu jis pateko į Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame per plauką sensacingai neeliminavo "Barcos", buvo išrinktas į turnyro pirmąjį simbolinį penketą bei laimėjo VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną.

Eurolygoje K.Pangosas vidutiniškai per 29 minutes įmesdavo 13,5 taško (52,2 proc. dvit., 39 proc. trit.), sugriebdavo po 2 kamuolius, atlikdavo 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 14,8 naudingumo balo.

Panašūs 29-erių 185 cm ūgio įžaidėjo rodikliai buvo ir Vieningoje lygoje – 12,5 pelnyto taško (47,1 proc. dvit., 42,3 proc. trit.), 1,9 atkovoto kamuolio, 6,8 perdavimo ir 14,1 efektyvumo balo per 25 minutes.


Tuo tarpu Vokietijos rinktinės senbuvis J.Voigtmannas CSKA marškinėlius vilkėjo nuo 2019 m. bei taip pat paliko Rusiją prasidėjus karui.

Praėjusiame Eurolygos sezone 29-erių 211 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 21 minutę pelnė 8,4 taško (67,4 proc. dvit., 40 proc. trit.), atkovojo po 4 kamuolius, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo 10,2 naudingumo balo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: