Oficialu: „Real“ gretose – pernai „Žalgirio“ akiratyje buvęs prancūzas

Oficialu: „Real“ gretose – pernai „Žalgirio“ akiratyje buvęs prancūzas

FIBA nuotr.

Madrido "Real" klubas pamėgo krepšininkus iš Prancūzijos. Ispanijos čempionai trečiadienį oficialiai paskelbė apie kontrakto pasirašymą su su Petru Cornelie.



Aukštaūgį 2016 metų NBA naujokų biržoje 53-iuoju šaukimu pasirinko Denverio "Nuggets" klubas, kurio marškinėlius ji apsivilko pernai, tačiau NBA lygoje neįsitvirtino: fiksavo 1,1 taško ir 1,1 atkovoto kamuolio vidurkius per 3 minutes.

Prieš išvykstant už Atlanto P.Cornelie demonstravo įspūdingus rodiklius Po Ortezo "Elan Bearnais" gretose bei buvo patraukęs daugelio Europos komandų, taip pat ir Kauno "Žalgirio" dėmesį.

Prancūzijos pirmenybėse 2020-2021 metų sezone 26-erių 211 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 29 minutes pelnė 14,4 taško (58 proc. dvit., 44,2 proc. trit.), atkovojo 7,9 kamuolio, atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo, išprovokavo 3,9 pražangos ir rinko 17,9 naudingumo balo.


Pranešama, kad atletas pakeis sunkią traumą patyrusį Anthony Randolphą, o juo domėjosi keli Europos kubai, tarp jų ir Ispanijos – Vitorijos "Baskonia" ir Malagos "Unicaja".

Prancūzijos rinktinės narys bei Tokijo olimpiados dalyvis "Real" gretose prisijungs prie savo tautiečių Vincento Poirier, Guerschono Yabusele ir Fabieno Causeur.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: