R. Jokubaitis prisidėjo prie „Barcelona“ pergalės prieš „Baskonia“

R. Jokubaitis prisidėjo prie „Barcelona“ pergalės prieš „Baskonia“

Barcelona nuotr.

Barselonos krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę Ispanijos lygoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmose šio sezono namų rungtynėse 89:74 pranoko Vitorijos "Baskonia" ekipą, rašo Sarunas13lt.blogspot.com.

Tai buvo paskutinė "Barcos" repeticija prieš penktadienį startuojantį Eurolygos sezoną. Katalonai pirmose rungtynėse "Palau Blaugrana" arenoje susitiks su Pirėjo "Olympiacos" komanda.

Rokas Jokubaitis nugalėtojų gretose buvo naudingiausias. Lietuvis per 18 minučių įmetė 11 taškų (1/4 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų.

Rokas Giedraitis Vitorijos ekipai pridėjo 9 taškus, 2 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 8 naudingumo balus.



Tadas Sedekerskis „Baskonia“ gretose pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 4 naudingumo balus.

Antrajame kėlinyje likus žaisti kiek mažiau, nei minutę Howardas tolimu metimu sukrovė baskams dviženklę persvarą (37:47).

Po ilgosios pertraukos Abrinesas pelnė 9 taškus iš eilės (48:51), o Vesely taškai su bauda išlygino rezultatą (51:51). Kėlinio pabaigoje jau katalonai buvo priekyje ir prieš lemiamą ketvirtį įgijo 7 taškų persvarą (65:58).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Vesely pelnė 5 taškus iš eilės ir "Barca" įgijo dviženklį pranašumą (70:58). Įpusėjus kėliniui Jokubaitis įsmeigė tritaškį ir persvara išaugo iki 20 taškų (80:60). Svečiams dar pavyko sumažinti deficitą, tačiau pergalę 89:74 iškovojo katalonai.



"Barcelona": Janas Vesely 15, Alexas Abrinesas 13, Sertačas Šanli ir Rokas Jokubaitis 11, Nicolas Laprovittola 10, Nikola Kaliničius 8, Oscaras Da Silva 7, Kyle'as Kuričius 6, Tomašas Satoransky ir Jamesas Nnaji 3, Oriolas Paulis 2 taškai;  

"Baskonia": Darius Thompsonas 13, Stevenas Enochas 12, Mattas Costello ir Vanja Marinkovičius 10, Rokas Giedraitis 9, Markusas Howardas ir Maikas Kotsaras 5, Sanderis Raieste ir Arturs Kurucs 3, Tadas Sedekerskis ir Daultonas Hommesas 2 taškai;

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: