Eurolyga prasideda: „Žalgiris“ sieks pirmosios pergalės (Apžvalga)

Eurolyga prasideda: „Žalgiris“ sieks pirmosios pergalės (Apžvalga)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ jau šiandien pradedame savo žygį naujajame Eurolygos sezone.



Pirmasis kauniečių varžovas - Tel Avivo „Maccabi“, rašo INFO Krepšinis.

Gynėjai: Lorenzo Brownas, Darrunas Hilliardas, Wade‘as Baldwinas, Austinas Hollinsas, Johnas DiBartolomeo, Iftahas Živas, Tomeras Agmonas

Puolėjai: Bonzie Colsonas, Jarrellas Martinas, Jake‘as Cohenas, Guy‘us Pnini, Rafi Menco


Vidurio puolėjai: Joshas Nebo, Alexas Poythressas, Romanas Sorkinas

Vyr. treneris: Odedas Kattashas

Vasaros metu, „Maccabi“ ekipa atliko labai daug korekcijų, tikėdamasi turėti geresnį sezoną, nei buvo praėjęs, kuris nesusiklostė taip, kaip buvo tikėtasi.

Remiantis žurnalistų Yakovo Meiro ir Tomerio Givati duomenimis, komandos biudžetas šiame sezone sieks 25,7 mln. eurų, kas yra 7,7 mln. daugiau nei praėjusiais metais. Su padidėjusiu biudžetu, didesnės ir klubo vadovų ambicijos.

Pradėkime nuo to, kad vyriausiojo trenerio postą užims praėjusį sezoną Jeruzalės „Hapoel“ pradėjęs ir Atėnų „Panathinaikos“ užbaigęs strategas - Odedas Kattashas.

„Maccabi“ žaidime nematysime daug taktikos, šis treneris propaguoja laisvą, greitą žaidimą ir yra linkęs atiduoti žaidimo vadžias legionieriams. Tam jis jų turi - net 8.

Reikia išskirti būtent gynėjų grandį, aplink kurią suksis visas žaidimas.


Šį tarpsezonį komandą papildę Lorenzo Brownas, Wade‘as Baldwinas, Darrunas Hilliardas ir Austinas Hollinsas neabejotinai bus tie žaidėjai, nuo kurių priklausys „Maccabi“ sėkmė Eurolygoje.

Taip pat, reikia išskirti ir praėjusiais metais Kauno „Žalgiryje“ žaidusį Joshą Nebo, Alexą Poythressą bei Bonzie Colsoną. Pastarasis atrodo itin įdomus stebėti papildymas, pagaliau sulaukęs šanso parodyti save Eurolygoje. FIBA Čempionų lygoje jau eilę metų puikų žaidimą demonstravęs trečioje bei ketvirtoje pozicijoje galintis žaisti puolėjas turi daug ką pasiūlyti tiek puolime tiek ir gynyboje.

Prie B. Colsono pridėjus Joshą Nebo ir Alexą Poythressą, „Maccabi“ galės pasiūlyti ir kietumo po krepšiu. Be to, visi trys šie žaidėjai gali puikiai keistis ginamaisias, turi gerą kojų darbą, pasižymi įspūdingu atletiškumu.


Apibendrinant, šio vakaro rungtynėse „Žalgiris“ privalės būti maksimaliai koncentruotas vienas prieš vieną gynyboje. Negalima leisti Lorenzo Brownui ir Wade‘ui Baldwinui lengvai įeiti į baudos aikštelę, kadangi šie gynėjai puikiai skaito situacijas ir aukštu procentu gali bausti patys ar išskirstyti kamuolį į perimetrą laisviems komandos draugams.

Puikiai prisimename L. Browno žaidimą Europos čempionate, kuris geba provokuoti pražangas užsimesdamas gynėjus sau ant nugaros.

Taip pat, tiek Kevarriusas Hayesas tiek ir Laurynas Birutis turės maksimaliai gerai atsitverti ir fiziškai atlaikyti Josho Nebo ir Alexo Poythresso agresiją po krepšiu.


INFO Krepšinis

Video rekomendacijos: