K. Maksvytis: „Olympiacos“ šiuo metu yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda“

K. Maksvytis: „Olympiacos“ šiuo metu yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda“

Spaudos konferencijoje Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pasidalino savo mintimis apie laukiančias Eurolygos rungtynes.



Kauniečiai Pirėjuje jau šį penktadienį stos į antrąją Eurolygos sezono dvikovą su vietos Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Svarbu pabrėžti, kad dėl praėjusiame sezone Graikijos klubui skirtos baudos, rungtynės bus žaidžiamos tuščioje Taikos ir draugystės“ arenoje.

„Laukia labai rimtas varžovas, mano nuomone, „Olympiacos“ šiandien yra geriausią krepšinį demonstruojanti Eurolygos komanda. Vis dar sezono pradžia, tačiau liko tas pats treneris, tie patys deriniai, jaučiasi geras komandos susižaidimas. Žaidžia praėjusių metų deriniais, gynybos sistemomis ir viskas veikia kokybiškai. Laukia sunki kova“, – spaudos konferencijoje komentavo strategas.

Kas bus svarbiausia ginantis prieš „Olympiacos“ lyderius Aleksandrą Vezenkovą ir Kostą Sluoką?

– Ši komanda pasižymi, kad turi daug metančių žaidėjų, gerai dalinasi kamuoliu ir gali pasiūlyti įvairių kombinacijų puolime. Vezenkovas – akcentuotas į taškų rinkimą, visur yra aktyvus. Sloukas yra labiau kūrėjas, kuris padeda treneriui narplioti priešininkų gynybą.

Žaisite tuščioje arenoje. Ar tai laikote privalumu?
– Manau, kad tai yra privalumas, žinant, kokia būna atmosfera šioje arenoje. Žaidėjai geriau girdi trenerius, žaidėjai gali lengviau komunikuoti tarpusavyje tiek puolime tiek ir gynyboje. Svečių komandai tai yra pliusas.

Ar ar visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę Eurolygos rungtynėms?
– Taip, šiuo metu visi yra sveiki, dalyvavo treniruotėje. Taip pat, Ignas Brazdeikis jau sportuoja kartu su komanda ir vyks į Eurolygos rungtynes prieš ,,Olympiacos“.


Ar „Žalgiris“ gali kažką pasiimti iš rungtynių tarp „Barcelonos“ ir „Olympiacos“?
– Tikrai taip. Stengsimės pasiimti tai, kas Barselonos ekipai sekėsi geriausiai ir bandysime tai panaudoti.



INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: