Šaras prieš „El Classico“ mačą: „Turime kontroliuoti emocijas ir būti susikaupę“

Šaras prieš „El Classico“ mačą: „Turime kontroliuoti emocijas ir būti susikaupę“

Barcelona nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus rytoj Eurolygoje laukia antrasis šio sezono "El Classico" mačas.



Prieš dvikovą lietuvis teigė, kad tokios rungtynės ypač traukia sirgalių dėmesį:

"Tai visada yra vienos iš tų rungtynių, kai sirgaliai labiausiai renkasi. Tai rungtynės fanams. Jie nekantriai laukia tokių susitikimų." sakė Šaras.

Katalonų treneris taip pat užsiminė, kad po pirmojo pralaimėjimo "Olympiacos" ekipai jaučiamas didesnis spaudimas:


"Sakyčiau taip, tai šiek tiek mums nepatogu. Sezono pabaigoje nemanau, kad tai turės didelės įtakos, bet dabar jausmas toks. Manau, kad reikia suvokti, kad šiandien svarbiausia pojūtis, o ne rezultatas. Turime daug tobulėti. "Barcoje" visada turi laimėti, bet svarbiausia, kad žengtume žingsnius į priekį. Jei viską padarysime, tai bus geriau." - kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie Madrido "Real" ekipą Šaras pabrėžė, kad varžovai surengia per daug atakų:

"Raktai juos įveikti išlieka tie patys. Pirmas dalykas, kuris mus neramina labiausiai yra atakos. Paskutinėje Ispanijos lygos finalo serijoje jie aiškiai pranoko mus atakų skaičiumi. Tai reiškia, kad jie daug meta. Supertaurės varžybose mes buvome geresni, bet jie negali atakuoti krepšio 10 kartų daugiau, nei mes. Nereikia jiems leisti išsimesti lasvų tritaškių, o gynyba ir kova dėl kamuolių bus dar vienas raktas į pergalę. Tokio masto rungtynėse visada kalbama apie lengvus taškus greitose atakose ir negalima jiems nieko atiduoti lengvai." - dėstė lietuvis.

Š.Jasikevičius įsitikinęs, kad komandos naujokai gerai supranta kokia masto laukia rungtynės:

"Žaidėjams nėra geresnių rungtynių, nei būti "Barcos" žaidėju. Turime kontroliuoti emocijas ir būti susikaupę. Ir detalės, kurios nulemia šias detales. Turime labai patyrusių žaidėjų, kurie žaidė daugelyje galingų komandų. Jie žino, kas jų laukia ir kokios reikšmės, tai rungtynės." - kalbėjo Šaras.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: