Š. Jasikevičius: „Šiuo metu svarbiausia, kad žengėme žingsnį į priekį“

Š. Jasikevičius: „Šiuo metu svarbiausia, kad žengėme žingsnį į priekį“

Barcelona nuotr.

Šarūnas Jasikevičius ketvirtadienio vakarą Barselonoje pasiekė pirmąją pergalę Eurolygoje įveikdamas Madrido "Real" klubą.



Po "El Classico" mačo lietuvis gyrė sirgalius už sukurtą atmosferą, bei įvardino pirmąsias 30 minučių, kaip geriausias šiame sezone:

"Noriu pasveikinti žaidėjus ir sirgalius. Ačiū sirgaliams už šįvakar sukurtą nuostabią atmosferą. Esu tikras, kad žaidėjai tai pastebėjo. Per pirmąsias 30 minučių sužaidėme savo geriausią krepšinį šiame sezone. Bet tada sužlugome pabaigoje." - sakė treneris.

Šaras džiaugėsi, kad pavyko laikytis žaidimo plano, o paskutinės dešimt minučių bus skirtos mokymuisi:


"Šiuo metu svarbiausia, kad žengėme žingsnį į priekį. Ši pergalė labai svarbi visiems, bet man svarbiausia, kad patobulėjome. Buvome labai solidūs, laikėmės žaidimo plano. Paskutinis ketvirtis skirtas mokymuisi. Apie tai kalbėsime, bet sezono pradžioje svarbiausia išlaikyti pirmųjų 30 minučių vaizdą.

Paskutinė rungtynių dalis yra dalykų derinys. Žinoma, nuovargis, bet ir klaidos, kurios "El Classico" brangiai kainuoja. Užuot nužudę rungtynes, pažvelgėme į laikrodį, ir tai yra blogiausia, ką galima padaryti didelėse rungtynėse. Esu tikras, kad vaikinai mėgavosi žaidimu per pirmuosius tris kėlinius. Teks analizuoti, kodėl paskutinėje atkarpoje nustojome žaisti." - teigė lietuvis.

Š.Jasikevičius taip pat atskleidė, kad gynyba prieš Tavaresą nesikeičia ir žaidžiant prieš "Real" svarbu žinoti ką galima atiduoti ir ko ne:

"Planas su Tavaresu visada tas pats. Tai jau mano treti metai čia. Mes ginamės labai panašiai nuo to laiko, kai treniruoja "Barcą". Manau, kad jie puikiai žino, kaip mes juos ginsime, todėl, pavyzdžiui, šiandien pakeitė startinį penketą. Prieš tokias geras komandas kaip Madridas turi žinoti, ką gali atiduoti, o ko ne. Svarbiausia, kad jie ilgą laiką nesijautė patogiai." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: