Išbandymas Pirėjuje: ko gali laukti „Žalgiris“ šio vakaro rungtynėse?

Išbandymas Pirėjuje: ko gali laukti „Žalgiris“ šio vakaro rungtynėse?

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa šio vakaro rungtynėse antrame Eurolygos ture išvykoje susikaus su Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkais, rašo INFOKrepsinis.lt.



Svarbu pabrėžti, kad dėl praėjusiame sezone Graikijos klubui skirtos baudos, rungtynės bus žaidžiamos tuščioje „Taikos ir draugystės“ arenoje.

Gynėjai: Kostas Sloukas, Thomasas Walkupas, Isaiah Canaanas, Michalis Lountzis, GIannoulis Larentzakis, George‘as Papas.

Puolėjai: Joelis Bolomboy‘us, Aleksandras Vezenkovas, Kostas Papanikolaou, Alecas Petersas, Shaquielle‘as McKissicas.


Vidurio puolėjai: Tarikas Blackas, Moustapha Fallas.

Vyr. treneris: Georgios Bartzokas.

Praėjusiame sezone Eurolygos finalinį ketvertą pasiekusi „Olympiacos“ išlaikė savo branduolį bei viziją. Tarpsezonyje atlikti pakeitimai sudėtyje pridės šiai komandai dar daugiau atletiškumo bei mobilumo aukštaūgių grandyje.

Trenerį bei didžiąją dalį žaidėjų savo sudėtyje išlaikiusi OLY atrodo labai brandžiai jau nuo pat pirmųjų rungtynių. Kaip ir matėme pirmosiose jų rungtynėse Eurolygoje prieš Š. Jasikevičiaus Barselonos ekipą, tai yra puikiai gynyboje dirbanti bei aukšto lygio fiziškumą demonstruojanti komanda.

Kazys Maksvytis prieš išvykstant į Graikiją taip pat išskyrė gerą „Olympiacos“ susižaidimą:

„Laukia labai rimtas varžovas, mano nuomone, „Olympiacos“ šiandien yra geriausią krepšinį demonstruojanti Eurolygos komanda. Vis dar sezono pradžia, tačiau liko tas pats treneris, tie patys deriniai, jaučiasi geras komandos susižaidimas. Žaidžia praėjusių metų deriniais, gynybos sistemomis ir viskas veikia kokybiškai. Laukia sunki kova“, – spaudos konferencijoje komentavo strategas.

Aukštaūgių grandyje atlikti pakeitimai komandai prideda daugiau atletiškumo bei mobilumo. Joelis Bolomboy‘us ir Tarikas Blackas yra gynybinio tipo aukštaūgiai, su kuriais ekipos strategas Georgios Bartzokas galės sėkmingai keistis ginamaisiais ir taip priversti varžovus spręsti situacijas vienas prieš vieną.


Taip pat, Georgios Printezis buvo pakeistas geru metiku, aikštelėje sunkiai dirbančiu Alecu Petersu, kuris puolime pridės daugiau įvairovės ir gynyboje kovos kiekviename aikštelės centimetre.

Svarbu pabrėžti, kad Tylerio Dorsey praradimas yra susilpnėjimas gynėjų grandyje. Jį pakeitęs Isaiah Canaanas yra puikus metikas, tačiau negalintis pasiūlyti tiek įvairovės aikštelėje, kiek duodavo T. Dorsey.

Ko gali laukti Kauno „Žalgiris“ šio vakaro rungtynėse:


Pagrindinis žaidėjas puolime „Olympiacos“ gretose yra Aleksandras Vezenkovas, kuris individualiai yra labai stiprus krepšininkas. Kauno ekipos krepšininkai privalės maksimaliai apriboti šio atleto veiksmus aikštelėje ir kieta individuali gynyba bus itin svarbi jį stabdant.

Kazio Maksvyčio kariauna turės spręsti ir Kosto Slouko kūrybos uždavinį, stengtis apriboti šį gynėją nuo komandos draugų, kad maksimaliai apsunkinti sukuriamų progų skaičių.

K. Maksvytis išskyrė šių dvejų žaidėjų svarbą OLY komandai:


„Vezenkovas – akcentuotas į taškų rinkimą, visur yra aktyvus. Sloukas yra labiau kūrėjas, kuris padeda treneriui narplioti priešininkų gynybą“.

Lauryno Biručio kova su Moustapha Fallu. Pamatysime, kaip į ,,Žalgirio“ ekipą grįžęs aukštaūgis gali tvarkytis su tokio tipo centru. Žinome, kad kauniečiai jau eilę metų turi problemų stabdant tokius aukštaūgius savo baudos aikštelėje.

Abi komandos yra orientuotos į gynybą, tad tikėtina, kad išvysime gynybinio pobūdžio mačą, kuris nebus itin patrauklus akiai.


INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: