K. Maksvytis: apie būsimą akistatą su S. Scariolo ir atmosferą „Žalgirio“ arenoje (VIDEO)

K. Maksvytis: apie būsimą akistatą su S. Scariolo ir atmosferą „Žalgirio“ arenoje (VIDEO)

Prieš prasidedančią dvigubą Eurolygos savaitę, Kazys Maksvytis spaudos konferencijoje pasidalino savo mintimis apie jau rytoj laukiantį pirmąjį varžovą – Bolonijos „Virtus Segafredo“ klubą, rašo INFOKrepsinis.lt.



„Šis varžovas yra su įspūdingomis pavardėmis, turtinga istorija. Ši komanda turi atletiškų ir patyrusių žaidėjų. Bandysime pastatyti savo azartą ir jaunystę prieš jų patirtį“, – komentavo K.Maksvytis.

Kauno „Žalgirio“ vairininkas tikisi, kad namų sienos padės pasiekti pirmąją pergalę šio sezone Eurolygos pirmenybėse:

„Tikimės, kad prie namų sienų turėsime daugiau šansų laimėti. Šioje komandoje puolime dominuoja gynėjai, ieškant silpnesių vietų, šį kartą tai būtų priekinė linija“, – spaudos konferencijoje varžovų žaidimą komentavo K. Maksvytis.


Ar turite daugiau motyvacijos revanšuotis Sergio Scariolo po akistatos Europos čempionate?

Visų pirma tai yra skirtingos komandos, skirtingi žaidėjai. Be abejo, vien žaidžiant Eurolygoje visuomet norisi laimėti prieš geriausius trenerius bei žaidėjus, ne išimtis ir Sergio Scariolo.

Eurolygos starte patyrėte du pralaimėjimus. Ar tie pralaimėjimai slegia?

Slegia, tačiau reikia išlaikyti ramybę, komanda dirba gerai, stengiasi ir kovoja visuose rungtynėse. Antrosiose rungtynėse turėjome mažiau šansų nei pirmosiose, bet vis tiek kovojome iki pat pabaigos. Žinome, kad tik kovoti neužtenka ir norime patirti tą pergalės jausmą. Tikiuosi, kad prie savų sienų pavyks tai padaryti.

Kiek yra „Žalgirio“ pranašumas žaisti dvigubą Eurolygos savaitę namuose?

Tikrai nemažas pranašumas, žaidžiant „Žalgirio“ arenoje turėsime fanų palaikymą paversti pranašumu ir tikimės, kad sirgaliai bus mūsų šeštasis žaidėjas.

Ar visi žaidėjai sveiki ir yra pasiruošė rytojaus rungtynėms?


Taip, visi treniruojasi, visi sveiki. Kažkiek negalavimus jautė keli žaidėjai, tačiau dabar viskas atrodo neblogai, visi pasiruošę rungtyniauti.

Rungtynių metu bus pagerbtas Paulius Jankūnas. Kaip jam sekasi naujose pareigose ir ar tenka bendrauti?

Bendraujame nemažai, P. Jankūnas yra tarpininkas tarp mūsų ir ofise dirbančių žmonių. Manau, kad jam, kaip naujokui sekasi gerai ir seksis tik geriau. Džiaugiuosi, kad rytoj jis bus pagerbtas.


Ar pasiilgote Kauno „Žalgirio“ arenoje kuriamos atmosferos Eurolygos rungtynių metu?

Pasiilgome, turėjome geras rungtynes Tel Avive, prieš „Maccabi“ komandą, kur atmosfera buvo puiki. Visi labai laukiame būsimos atmosferos Kaune.

Jau antradienį (spalio 18d.) kauniečiai namuose pradės dvigubą Eurolygos savaitę: Pirmasis Kazio Maksvyčio auklėtinių varžovas – Bolonijos „Virtus“. Ketvirtadienį (spalio 20d.) sieks iškovoti pergalę prieš Šarūno Jasikevičiaus komandą Barselonos „Barcelona“.




INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: