M. Schilleris apie „Žalgirį“: „Klubas pasirinko lengviausią kelią. Tai yra nesolidu“

M. Schilleris apie „Žalgirį“: „Klubas pasirinko lengviausią kelią. Tai yra nesolidu“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas praėjusio sezono pabaigoje atskleidė, kad ginčas tarp klubo ir buvusio stratego Martino Schillerio persikėlė į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą.  



„Dėl Martino Schillerio, tai viskas persikėlė į teismus. Jis padavė mus FIBA arbitražo teismą“, - teigė P. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, bylinėjimosi vis dar tęsiasi.

Apie tai trumpą komentarą M. Schilleris pateikė Vokietijos spaudai. Jis įsitkinęs, kad laimės teismą prieš „Žalgirį“.


„Praėjusio sezono pradžia buvo chaotiška, o klubas nusprendė mane nušalinti nuo trenerio pozicijos. Tai buvo skaudi patirtis. Klubas nenorėjo ieškoti kitų išeičių, o pasirinko lengviausią kelią - atleisti mane. Tai yra nesolidu.

Pati šalis ir Kaunas yra nuostabi. Ten gyvena daug šiltų ir draugiškų žmonių. Tikrai dar grįšiu į Lietuvą“, - pasakojo M. Schilleris.

Panašiai M. Schilleris kalbėjo ir dar anksčiau:

„Kauno klubas pasielgė itin neprofesionaliai. Tai buvo antausis ir jis nebuvo malonus, bet turėjau su tuo susitaikyti. Deja, bet viskas persikėlė į teismą, kuriame tikiuosi tik teigiamo teismo sprendimo. Teisybė turi laimėti.

Visus metus buvau Lietuvoje, ten mano dukrytės lankė mokyklą, o dabar esu gimtinėje, o vėliau keliausiu į JAV“, - kalbėjo M. Schilleris.

Primename, kad šį sezoną M. Schilleris pradėjo Saragosos „Casademont“ komandoje, bet po keturių pralaimėjimų iš eilės buvo atleistas.

M. Schilleris praėjusį sezoną „Žalgirio“ ekipoje uždirbo apie 20 tūkst. JAV dolerių per mėnesį, arba 200 tūkst. JAV dolerių per sezoną.


Aplamai, M. Schillerio treniruojama „Žalgirio“ ekipa Eurolygoje iškovojo 17 pergalių bei patyrė 19 pralaimėjimų, o LKL čempionate jo vadovaujami žalgiriečiai šventė 45 pergales ir 3 kartus nusileido varžovams.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: