„Crvena Zvezda“ sirgaliai: „Pažadame, kad „Žalgirio“ fanai Belgrade nesijaus saugūs ir laukiami“

„Crvena Zvezda“ sirgaliai: „Pažadame, kad „Žalgirio“ fanai Belgrade nesijaus saugūs ir laukiami“

LKL, stopkadras nuotr.

Balandžio 3 d. Kaune įvyko praėjusio sezono Eurolygos rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ bei Belgrado „Crvena Zvezda“, kuris tapo itin karštas ir emocingas dėl su krepšiniu nesusijusių priežasčių.



Prieš šias rungtynes daug emocijų sukėlė „Crvena Zvezda“ ekipos protestas. Serbai atsisakė su „Žalgirio“ krepšininkais ir teisėjais iškelti plakatą su užrašu „Stop war“. Šis kvailas serbų poelgis buvo sutiktas švilpimu.

Aistros nerimo ir mačo metu, kuomet „Žalgirio“ fanai skyrė skanduotė serbams - „Fuck you, Serbia“.

Po savaitės „Crvena Zvezda“ fanai jau Belgrade kitose Eurolygos rungtynėse iškėlė plakatą, kuriame buvo parašyta: „Politika yra kalė. Čia žmonės gina rusus“.


Mačo metu „Crvena Zvezda“ skandavo palaikymo skanduotes Rusijai, o arenoje plevėsavo perbraukta ES ir NATO vėliava.

Negana to, vienas iš „Crvena Zvezda“ sirgalių laikė marškinėlius su raidę „Z“, kuri tapo karo kruvinuoju simboliu.

Dabar „Crvena Zvezda“ fanai nusprendė socialiniuose tinkluose pasiųsti žinutę „Žalgirio“ ir Lietuvos krepšinio sirgaliams.

„Smagu prisiminti, kaip praėjusį sezoną Lietuvos fašistai verkė internete. Tikimės, kad kažkada jie supras, kad NATO yra didžiausias blogis per visą žmonijos istoriją.

Kokio velnio jie Kaune skandavo „Fuck you, Serbia“? Ar jie supranta, ką jie daro? Dabar jie gaus atgal. Nekantraujame sulaukti „Žalgirio“ mačo Belgrade. Pažadame, kad jie čia nesijaus saugūs ir laukiami“, - rašė „Crvena Zvezda“ fanų grupuotė „Delije“.

„Kitą kartą siūlome pagalvoti „Žalgirio“ fanams apie NATO vėliavą, kai rungtyniaujate prieš „Crvena Zvezda“. Mes žinome, kad jūs sugrįšite į Serbiją. Iki šiol niekada nebuvote užpulti Belgrade, bet dabar viskas pasikeitė. Linkėjimai iš Belgrado!“, - pareiškė kiti „Crvena Zvezda“ sirgaliai.











Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: