T. Cavanaugh: „Parodėme labai daug kovos ir širdies“ (VIDEO)

T. Cavanaugh: „Parodėme labai daug kovos ir širdies“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ (7/7) krepšininkai nutraukė trijų iš eilės nelaimėtų Eurolygos rungtynių seriją. Ketvirtadienio vakarą Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 81:72 (18:21, 19:14, 19:20, 25:17) įveikė Madrido „Real“ ekipą (9/5).



Šiame mače „Žalgirio“ puolėjas Tyleris Cavanaugh pelnė 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

Po mačo amerikietis kalbėjo:

„Manau, kad pagrindiniai dalykai šiandien buvo mūsų energija, kietumas ir noras laimėti. Mes esame tokie. Jeigu laimėsime, laimėsime žaisdami būtent taip kietai. Manau, kad šiandien taip žaidėme nuo pat pradžių. Žaidėme kiečiau už juos, po krepšiais Arnas buvo tikras žvėris. Vyrukai sužaidė puikius epizodus, tą darė visa komanda. Mes esame tokie“, - teigė krepšininkas.


- Ar prieš rungtynes turėjote kokį nors pokalbį dėl tos pralaimėjimų serijos? Kas pasikeitė?

- Treneris akcentavo šių rungtynių svarbą, kadangi turėjome grįžti į pergalių kelią. Ypač žaisdami namuose. Šioje lygoje turi ginti savo namų aikštę. Žinojome, ką turime daryti, norėdami išlikti lenktynėse. Žaidėme prieš labai gerą komandą ir sugebėjome laimėti.

- Po vieno taiklaus metimo buvai labai emocingas, šaukei, žiūrėjai į sirgalius. Kaip jauteisi aikštėje?

- Esu gana emocingas žaidėjas. Kaip jau sakiau praėjusią savaitę, man šio sezono pradžia buvo sudėtinga, todėl smagu pagaliau matyti kamuolį įkrentant į krepšį. Emocijos buvo susijusios su tuo.

Taip pat manau, kad įnešti energijos yra dalis mano rolės. Pakildamas nuo suolo turiu įnešti energijos tiek puolime, tiek gynyboje. Turiu kautis dėl atšokusių kamuolių ir užvesti komandą visais įmanomais būdais. Manau, kad šiandien man pavyko tai padaryti.

- Pats užsiminei apie dėl kiekvieno kamuolio kovojantį A.Butkevičių. R.Šmitas sugėrė W.Tavareso smūgį alkūne. Kaip tokie epizodai užkrečia visą komandą?

- Žinojome, kad W.Tavaresas yra milžiniškas, tad kai jis atkovoja kamuolius reikia neduoti jam erdvės. Yra tendencija, kad jis mėgsta mosuotis alkūnėmis ir R.Šmitas šiuo atveju pasiaukojo dėl komandos. Tai buvo labai svarbus momentas, per kurį mes pelnėme keturis taškus ir pakeitėme rungtynių eigą.


Šioje komandoje turime labai daug kietų vyrukų – Rolandas, Arnas, mūsų lyderis Edgaras. Manau, kad šiandien parodėme labai daug kovos ir širdies.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: