K. Evansas: „Turėjome grąžinti į gynybą energiją ir tą padarėme šiose rungtynėse“

K. Evansas: „Turėjome grąžinti į gynybą energiją ir tą padarėme šiose rungtynėse“

Kauno „Žalgirio“ (7/7) krepšininkai nutraukė trijų iš eilės nelaimėtų Eurolygos rungtynių seriją. Ketvirtadienio vakarą Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 81:72 (18:21, 19:14, 19:20, 25:17) įveikė Madrido „Real“ ekipą (9/5).



Šiame mače „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas pelnė 20 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

Po mačo amerikietis kalbėjo:

„Tiesiog iškovojome šią pergalę kovodami, kaip ir visame sezone. Kaip ir sakiau vyrukams: sezonas ilgas, gali būti trijų pergalių serija, gali būti ir trys pralaimėjimai iš eilės. Tokia žaidimo dalis. Tiesiog turi išlikti kartu, nepasimesti ir kovoti“, - teigė amerikietis.


- Energijos lygis ir intensyvumas gynyboje buvo nepakartojamas. Kaip jautėtės gynyboje dirbdami prieš varžovų lyderius kaip Musa ar Hezonja?

- Norėjome juos priversti jaustis nepatogiai aikštėje. Analizavome jų žaidimo momentus per vaizdo peržiūras ir pastebėjome, kad pastaruoju metu mūsų gynybos intensyvumo lygis buvo sumažėjęs ir aikštėje atrodydavome kaip zombiai.  Nežaidėme su emocija. Turėjome tai grąžinti į savo žaidimą. Turėjome grąžinti į gynybą energiją ir tą jau darėme rungtynėse Belgrade bei pernešėme į šią dvikovą.

- Ne kiekvienas žaidėjas Eurolygoje mestu per taip arti buvusio Tavareso rankas, bet jūs priėmėte riziką ir pataikėte. Kas tuo metu virė jūsų galvoje?

- Jis milžiniškas žaidėjas, gerai blokuoja metimus... Mačiau, kad jis buvo nusileidęs kiek žemiau, kiek apsidariau sekundės daliai... Mačiau, kad laikas, skirtas atakai tirpo, reikėjo kažką daryti ir turėjau mesti.

- Ar galite pasakyti, kad sugebėjote prisitaikyti prie Tavareso aikštėje, nes pirmajame kėlinyje su tuo sekėsi tvarkytis sunkiau, nei vėlesnėje rungtynių fazėje?

- Taip, ypač po didžiosios pertraukos pamatėme, ką galime daryti geriau ir tai atlikome.



Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: