CSKA vadovas įvertino Rusijos komandų ateitį Eurolygoje

CSKA vadovas įvertino Rusijos komandų ateitį Eurolygoje

Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas įvertino Rusijos klubų sugrįžimo į Eurolygą artimiausiu metu galimybes.



Priminsime, kad iki karo Ukrainoje pradžios pajėgiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre dalyvavo CSKA, Sankt Peterburgo "Zenit" ir Kazanės UNICS.

"Jokių pokyčiu dabartiniame statuse šiai dienai nėra. Privačiuose pokalbiuose gali būti viena pozicija, oficialiuose svarstymuose – kita, o šiuo metu tiesiog nėra jokios diskusijos.

Reikia suprasti, kad ne visi kolegos yra laisvi savo sprendimų priėmime, kadangi demagoginėje frazėje "sportas be politikos", kurios pats nekenčiu, prasmės yra visiškas nulis. Atvirkščiai, sportas yra svarbus politikos elementas, tai – konstanta ir naratyvas.


Manau, kol nesibaigs karinių įvykių fazė, įsivaizduoti Rusijos komandas Europos krepšinio aikštėse yra mažai tikėtina ir net nerealu. Niekas neprisimis sau sprendimų priėmimo bei saugumo garantavimo.

Turėkime omenyje ir logistiką, kadangi šiuo metu nėra privačių skrydžių į Europą, yra sunkumų su tarptautiniais atsiskaitymais. Vertikalūs ir horizantalus ryšiai praktiškai panaikinti.

Visa tai įvertinus, šiuo metu nėra CSKA sugrįžimo į Eurolygą galimybių. Kas bus vėliau – parodys laikas. Kaip dažnai sakau: dabartį parodys ateitis.

Admirolas Jimas Stockdale'as, kuris aštuonerius metus buvo belaisvis Vietname, taip suformulavo išgyvenimo principą: "Išsaugokite tikėjimą ir laimėsime. Žiūrėkite žiauriai realybei į akis, kokia niūri ji neatrodytų".

Turbūt amerikiečio pavyzdys šioje politinėje situacijoje neatrodo vykęs, tačiau jis mums pateikia žmogaus stiprybės bei protingo optimizmo pavyzdį", – "Match TV" kalbėjo A.Vatutinas.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: