Visiškas dugnas? Rusai kaltina „Žalgirį“ prisidėjus prie Rusijos krepšinio sužlugdymo

Visiškas dugnas? Rusai kaltina „Žalgirį“ prisidėjus prie Rusijos krepšinio sužlugdymo

Zalgiris.lt nuotr.

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, nes geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių, o ekipų biudžetai susitraukė.



Toks tarptautinių organizacijų sprendimas ne visus rusus sužavėjo, o teroristinės šalies spaudoje prasidėjo kaltųjų paieškos, o daugiausiai kritikos sulaukė - Kauno „Žalgirio“ klubas.

Pasak „Sports-ru“, būtent kauniečiai svariausiai prisidėjo, kad Rusijos klubinis krepšinis būtų sunaikintas.

„Vasario 24 d. ir staigiai pasigirsta kritikos lavina Eurolygai dėl jos vangumo, o tos dienos vakare Kaune įvyksta Eurolygos rungtynės tarp vietos „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų.

Viskas būtų gerai, jei ne Lietuvos manifestas Ukrainai palaikyti tapo centriniu dienos įvykiu. Tuo metu net mačo rezultatas tapo antraelis dalykas.

Kitą dieną įvyksta Eurolygos posėdis ir vienintelis „Žalgiris“ pareiškė, kad bet kuriuo atveju nežais su rusais. Lietuviai sutiko net su techniniais pralaimėjimais! Arvydas Sabonis asmeniškai net ėjo prašyti politinės paramos, kad Rusijos komandų nebūtų. Kokia gėda... Jie atlyžo tik tada, kai Eurolyga juos išgąsdino baudomis.



Visi, išskyrus kauniečius sutiko perkelti Rusijos komandų namų rungtynes į neutralią vietą ir CSKA norėjo tai padaryti Serbijoje, bet tada tai tampa neįmanoma, nes Rusijos aviacijai uždaryta visa Europos sajungos oro erdvė.

Dabar niekas negali nuspėti, kas mūsų laukia ateityje, tačiau aišku viena - ši era su vieno turtingiausių Europos klubų CSKA ir jos patekimu į finalo ketvertą jau lieka praeityje.

Vasario 24 d. Tai diena, kai Rusijos krepšinis buvo sunaikintas“, - rašė rusų spauda.

Tuo metu VTB lygos prezidentas Sergejus Kuščenka pareiškė, kad Eurolyga dar pasigailės.


„Eurolygos priimtas sprendimas yra visiškai nesusijęs su sportu ir krepšiniu. Šis sprendimas sulaužė visas tarptautines teisės normas. Tai prieštarauja visiems tarptautiniams reglamentams, kuriais iki šiol gyveno pasaulio sportas. Atimti krepšinį iš žiūrovų yra labai nesportiška. Taip neturėtų elgtis Eurolyga. Aš manau, kad Eurolyga pasigailės – ir dar ne kartą“, - pareiškė rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: