F. San Emeterio apie Š. Jasikevičių: „Jo sistemos jau yra pasenusios ir neveiksmingos“

F. San Emeterio apie Š. Jasikevičių: „Jo sistemos jau yra pasenusios ir neveiksmingos“

Barcelona ir FIBA nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ patyrė fiasko Ispanijos Karaliaus taurės ketvirtfinalyje, kuriame 87:89 nusileido Malagos „Unicaja“ krepšininkams.



Apie šį pralaimėjimą savo mintimis pasidalijo Ispanijos krepšinio legenda Fernando San Emeterio. Pasak jo, Šaro sistema jau yra pasenusi.

„Kad ir kaip pažiūrėsi, ši komanda buvo surinkta laimėti titulus. Jasikevičius privalo prisiimti dalį atsakomybės dėl šio fiasko. Jis nežinojo, kaip reaguoti į varžovų gynybą ir perdavė šį sumišimą atsarginiam suoleliui.

Po pertraukos Barselonos komandai trūko nugalėtojos mentaliteto, o kai varžovams suteikiama bent mažiausia galimybė, jie tos galimybės nepraleidžia. Ji nebuvo panaši į komandą, kuri žino, ką daro aikštėje. Šaro žaidime yra vien tik sistemos, kurios jau yra pasenusios ir neveiksmingos. Treneriui reikia pokyčių. Šaro vyrai ištirpo kaip cukraus kubeliai deginančios arbatos puodelyje“, - teigė buvęs krepšininkas.


Primename, kad F. San Emeterio su Ispanijos rinktine yra iškovojęs net 4 Europos čempionato medalius, iš jų triumfavęs du kartus: 2015 metais Prancūzijoje bei 2011 metais Lietuvoje.

Tuo metu Ispanijos spauda siūlo „Barcelona“ ekipai ieškoti naujo stratego. Pasak „Mundo Deportivo“, „Barcelona“ vadovai jau bendravo su Xavi Pascualiu.

„Dar vienas pralaimėtas „Barcelona“ titulas. Šį sezoną komanda nedemonstruoja stabilaus žaidimo. Daug netikėtų pralaimėjimų. Toks klubas negali klysti. Jei tu esi Barselonos treneris, tu turi laimėti trofėjus.

„Barcelona“ klubui reikia rimtai pagalvoti apie permainas jau šį sezoną. Jei vadovai nuspręs kentėti, vasarą be kontrakto bus Xavi Pascualis. Su juo jau vyksta pokalbiai. Nėra abejonių, kad jo kandidatūra bus rimtai svarstoma“, - pasakojo „Mundo Deportivo“ apžvalgininkas.

Kiti šaltiniai taip pat informuoja, kad būtent X. Pasculis yra rimčiausias kandidatas pakeisti Šarą.

X. Pascualis „Barcelona“ vyr. treneriu buvo 2008-2016 metais. Vėliau du sezonus ji treniravo Atėnų „Panathinaikos“, o nuo 2020 metų iki dabar vadovauja Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkams.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: