Europos treneriai prognozuoja daugiausiai vieną „Žalgirio“ pergalę Eurolygos atkrintamosiose

Europos treneriai prognozuoja daugiausiai vieną „Žalgirio“ pergalę Eurolygos atkrintamosiose

Zalgiris.lt ir stopkadras nuotr.

Sėkmingai šį sezoną rungtyniaujantis Kauno „Žalgiris“ iškovojo vietą tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų. Paskutiniąsias 4 reguliariojo sezono rungtynes laimėję žalgiriečiai ketvirtfinalio etape susitiks su Barselonos „Barcelona“ ekipa.



Tiesa, krepšinio ekspertams to neužteko, jog kauniečiai būtų pradėti laikyti rimtais pretendentais ketvirtfinalio serijoje palaužti „Barcelona“ klubą.

Nė vienas iš apklaustųjų „Žalgiriui“ neskyrė daugiau nei vienos pergalės.

„Žalgiris“ gerokai pagerino savo formą ir vėl sugrįžo į atkrintamąsias. Tai daro šią komandą neparankiu oponentu, bet „Barcelona“ šioje serijoje turės ne tik namų aikštės, bet ir daugiau patyrusių krepšininkų. Be to, Šarūnas Jasikevičius su savo patirtimi tuos pranašumus išryškina dar labiau“, – Barselonos ir Kauno komandų akistatą vertino treneris Jasminas Repeša, spėjęs, jog „Barcelona“ seriją laimės 3:1.


„Šaras yra vienas geriausių Europos trenerių ir tai jis jau spėjo įrodyti. Išvada tokia, jog jokios kitos baigties, kaip tik „Barcelona“ pergalė, negali būti. Visgi nemanau, kad Ispanijos klubui ši serija bus lengva – „Žalgirio“ dvasia, charakteris, „karšti“ sirgaliai ir kylantis treneris gali pridaryti varžovams daug bėdų, net jeigu tai ir nebus pergalės“, – tikino buvęs krepšininkas Damiras Mulaomerovičius.

Savo ruožtu treneris Davidas Blattas išskyrė Nikola Mirotičiaus svarbą „Barcelona“ klubui. Pasak jo, kauniečiai ieškos galimybių laimėti vieną iš pirmų dviejų susitikimų Barselonoje bei taip pakreipti įvykių eigą sava linkme.

Mursijos UCAM strategas Sito Alonso gyrė „Žalgirį“ kaip „kietą komandą, puikiai „skaitančią“ žaidimą ir galinčią prisitaikyti prie įvairių situacijų“, tačiau prognozuodamas serijos baigtį ispanas pripažino, jog „Barcelona“ turi tokius pat privalumus bei žymiai talentingesnių žaidėjų, galinčių tinkamai sužaisti įtampos kupinuose atkrintamųjų mačuose.

Vienintelis ekspertas, neskyręs „Žalgiriui“ nė vienos pergalės ketvirtfinalyje, buvo strategas Sašo Filipovski. Pasak jo, Katalonijos komanda kauniečiams bus neįveikiama Barselonoje, o nusivežusi dviejų pergalių pranašumą į Kauną ten ir turėtų užbaigti savo darbą dar trečiajame susitikime.

„Žalgiris“ šiuo metu yra geroje sportinėje formoje, dėl to Šaro vyrai neturės lengvo pasivaikščiojimo, tačiau jų patirtis atkrintamosiose padės švęsti pergalę. Jie itin užtikrintai rungtyniauja namuose ir manau, kad ši situacija nepasikeis ir ketvirtfinalyje. O atvykę į Kauną turėdami pranašumą 2:0 ispanai bus pasiruošę pagriebti finalo ketverto bilietą taip greitai, kaip tik įmanoma“, - kalbėjo S. Filipovski.

Eurolygos ketvirtfinalio serija vyks iki 3 pergalių. Reguliariajame sezone antrąją vietą užėmę „Barcelona“ krepšininkai pirmąsias dvejas rungtynes žais namų aikštelėje – balandžio 26 ir 28 dienomis.

Į „Žalgirio“ areną Eurolygos atkrintamosios varžybos atkeliaus gegužės 3 dieną. Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: