K. Maksvytis: „Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką“ (Š. Jasikevičiaus komentaras)

K. Maksvytis: „Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką“ (Š. Jasikevičiaus komentaras)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė savo pasirodymą šio sezono Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai trečiosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse rezultatu 66:77 (10:13, 16:16, 22:32, 18:16) nusileido „FC Barcelona“ komandai.



Po mačo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis ir „FC Barcelona“ specialistas Šarūnas Jasikevičius pasidalijo mintimis.

„Kalbant apie seriją, manau, kad visi, žaidėjai irgi, mes treneriai, galėjome daugiau pridėti šioje serijoje, bet yra kaip yra. „Barcelona“ mums buvo per stipri. Imant visą sezoną, geri prisiminimai, gerai kovojanti komanda, nuostabūs sirgaliai. Nesvarbu, ar laikomės rungtynių plano, mes kovėmės iki pabaigos. Nuslūgus emocijoms prisiminimai apie šį Eurolygos sezoną bus geri. Sveikinu varžovų komandą, kurie laimėjo seriją 3–0, jie nusipelnė patekti į finalo ketvertą.

Nepasakyčiau, kad nenusiteikusi. Aštuntokas žaidė prieš dešimtoką. Esate žaidę prieš dešimtoką? Aš esu – kartais pavykdavo, kartais ne, gaudavau nuo dešimtoko pamokų. Bandėme lygiai žaisti su dešimtoku, nors buvome aštuntokas. Nemanyčiau, kad žaidėjai buvo nenusiteikę. Buvo blogi sprendimai. Kur reikėjo veržtis – metėme tritaškius, kur reikėdavo atakuoti – per daug anksti sugaudavome kamuolį. Aš manyčiau, tai daugiau nulėmė patirtis ir psichologiniai dalykai“, - pasakojo K. Maksvytis.


Tuo metu Šaras po pergalės buvo laimingas.

„Noriu pasveikinti savo žaidėjus, sirgalius su pergale bei patekimu į finalo ketvertą. Taip pat norėtume pasveikinti ir „Žalgirį“ su neįtikėtinu sezonu. Esu laimingas dėl rungtynių, tokių ir tikėjomės. Antroje pusėje žaidėme kur kas geriau nei pirmoje ir pasiekėme pergalę“, - pasakojo treneris.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: