R. Jokubaitis tikisi sirgalių palaikymo Kaune: „Laimėti Eurolygą gimtinėje būtų neįtikėtina“

R. Jokubaitis tikisi sirgalių palaikymo Kaune: „Laimėti Eurolygą gimtinėje būtų neįtikėtina“

Barcelona nuotr.

„Barcelona“ gynėjas Rokas Jokubaitis intensyviai ruošiasi artėjančiam finalo ketverto turnyrui Kaune, kuris vyks gegužės 19-21 dienomis.



Lietuvis pasidalijo mintimis apie lemiamas kovas ir atskleidė, jog tikisi Lietuvos sirgalių palaikymo.

„Komanda ir aš esame geroje formoje. Ketvirtfinalyje laimėjome 3-0, o tai, palyginti su praėjusiais metais, mums yra geras rezultatas. Visgi darbas dar nepabaigtas.

Tikrai galvojau, kad Lietuvoje sulauksime didelio palaikymo, bet viskas pasikeitė po to, kai „Barcelona“  įleido tik 150 „Žalgirio“ fanų į areną, dėl to jie šiek tiek pyksta ant mūsų. Visgi tikiuosi, kad sulauksime jų palaikymo, tai bus vienas didžiausių sporto renginių Lietuvos istorijoje.


Laimėti Eurolygą gimtinėje būtų neįtikėtina. Tai būtų vienas svarbiausių momentų mano karjeroje.

Jei atvirai, lapkritį ir gruodį mano forma buvo tikrai prasta. Visi tai matė ir aš pats tai jaučiau. Beveik du mėnesius sekėsi sunkiai. Negalėjau išnaudoti savo potencialo, buvo apmaudu, norėjau labiau padėti komandai. Tiek treneriai, tiek ir ekipos draugai manimi tikėjo, sulaukiau daug progų, bet ne visada jomis pasinaudodavau.

Po Naujųjų metų mano žaidimas vėl kilo į viršų. Tai buvo pirmoji tokia mano patirtis, net nežinojau, kaip ją suvaldyti. Svarbiausia tikėti savimi ir turėti aplink save žmonių, kurie tavimi tiki. Žingsnis po žingsnio sugrįši, nėra slaptos formulės, tiesiog sunkus darbas. Džiaugiuosi, kad dabar viskas gerai“, - pasakojo R. Jokubaitis.

Šį sezoną R. Jokubaitis Eurolygoje vidutiniškai per 15 minučių pelno po 5,5 taško, atkovoja po 2,1 kamuolio, atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 7 naudingumo balus.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: