Nenuspėjamas Eurolygos finalo ketvertas – be akivaizdžių favoritų

Nenuspėjamas Eurolygos finalo ketvertas – be akivaizdžių favoritų

Ar Šarūnas Jasikevičius pirmąkart Eurolygos čempionu taps kaip treneris, o Rokas Jokubaitis kaip žaidėjas? O gal nugalėtojų taurę į viršų kels Donatas Motiejūnas? Ar lietuviai apskritai liks be trofėjaus? Tai paaiškės šį savaitgalį Kaune, „Žalgirio“ arenoje, kur vyks įspūdinga krepšinio šventė – Eurolygos finalo ketverto varžybos.



Pasak daugelio krepšinio specialistų, akivaizdžių favoritų finalo ketverte nėra. Tiesa, prognozuojama, kad daugiausia galimybių triumfuoti turi „Olympiacos“ ir „Barcelona“.

Penktadienio vakarą pirmajame pusfinalyje jėgas išbandys reguliariojo sezono čempionas Pirėjo „Olympiacos“ ir „Monaco“ su D. Motiejūnu. Kitame pusfinalyje susigrums Ispanijos milžinai – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuriai atstovauja R. Jokubaitis, ir Madrido „Real“. Sekmadienį vyks mažasis ir didysis finalai.

Ketvirtfinalyje „Barcelona“ 3:0 pranoko Kauno „Žalgirį“, „Real“ 3:2 – Belgrado „Partizan“. Tokiu pat santykiu „Olympiacos“ ir „Monaco“ privertė pasiduoti atitinkamai Stambulo „Fenerbahce“ bei Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.


Įdomu tai, kad reguliariajame sezone, kuriame Monako klubas užėmė ketvirtąją vietą, jis abukart įveikė Pirėjo komandą (64:60, 81:76). Praėjusiais metais šios ekipos galynėjosi ketvirtfinalyje. Tuomet serijoje 3:2 pergalę šventė Graikijos čempionai.

D. Motiejūnas šio sezono atkrintamosiose varžybose žaidė geriau nei pirmajame tunyro etape. Lietuvis vidutiniškai pelnė 8,4 taško, atkovojo 4,6 kamuolio, rinko 12,2 naudingumo balo. Pastarasis rezultatas – trečias komandoje.

„Olympiacos“ yra triskart Eurolygos čempionas. „Monaco“ tik antrą sezoną žaidžia elitiniame žemyno turnyre, o finalo ketverte dalyvaus pirmą kartą. Pernai pusfinalyje Graikijos ekipa dramatiškai 74:77 nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkams.

„Barcelona“ 2022-2023 m. reguliariajame sezone liko antra, o „Real“ – trečias. Abi komandos pasiekė po 23 pergales. Pirmajame varžybų etape šie klubai pasidalijo po pergalę. Ispanijos sostinėje per pratęsimą 91:86 nugalėjo Madrido krepšininkai, o Katalonijoje 75:73 stipresnė buvo „Barca“. Šiuolaikinėje Eurolygoje nuo 2000 metų „Barca“ principinius varžovus paklupdė 17 sykių, o 16 mačų jiems pralaimėjo.

Kaip ir D. Motiejūnas, R. Jokubaitis solidžiau atrodė atkrintamosiose varžybose nei reguliariajame sezone. Įžaidėjas ketvirtfinalyje įmetė 10,7 taško, sukaupė 14,7 balo. Ir pagal rezultatyvumą, ir pagal naudingumą lietuvis ekipoje buvo trečias.

„Barcelona“ Eurolygos čempione yra tapusi tik dukart. Tuo tarpu „Real“ yra tituluočiausia žemyno komanda – šį trofėjų iškovojo net 10 sykių. Pernai šios komandos ietis taip pat sukryžiavo pusfinalyje. Tada 86:83 pergalę išplėšė „karališkasis“ klubas.

Eurolygos finalo ketverto kovas tiesiogiai iš Kauno rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“.


Transliacijų tvarkaraštis

Gegužės 19 d.

17.45 val. „Olympiacos“ – „Monaco“,

20.45 val. „Barcelona“ – „Real“.

Gegužės 21 d. 16.45 val.

Rungtynės dėl 3-iosios vietos,
19.45 val. Finalas.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: