P. Motiejūnas: „Eurolygos plėtra yra neišvengiama“

P. Motiejūnas: „Eurolygos plėtra yra neišvengiama“

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas davė interviu „Eurohoops“ portalui bei prakalbo apie Eurolygos finalinio ketverto naudą.



Primename, kad Kaune vykusiame Eurolygos finalo ketverte triumfavo Madrido „Real“. Ji finale nugalėjo Pirėjo „Olympiacos“.

Jis taip pat atskleidė, kad ateityje į Eurolygoje dalyvaus ir Dubajaus ekipa.

„Žinau, kad ypatingai šis finalo ketvertas buvo pelningas lygai, aš tai žinau. Dėl organizatorių – kaip pažiūrėsi. Pinigus uždirba ne vaikinai, kurie nuomoja savo areną, o viešbučiai, restoranai, transportas ir viskas, kas yra aplinkui. Negaliu eiti į kiekvieną viešbutį ir prašyti, kad jie pasidalintų savo informacija. Turime į tai žiūrėti kaip į mokesčių deklaraciją ir kaip į sporto turizmą, reklamą. Tikiuosi, kad valdžia tai supranta. Kauno miestas suvokia, kad tai atnešė naudos miestui ir šaliai.


Valdžia sumokėjo 1,5 mln. eurų, todėl žinome, kad jie susigrąžins bent 1,1 mln. eurų mokesčiais. Bet į tai dar neįskaičiavome gautos reklamos, neįskaičiavome ir Vilniaus, kuriame taip pat virė veiksmas, pajamų.

Daugiau nei 50 apklaustųjų sakė, kad ketina sugrįžti į Kauną. Mes neabejojame, kad čia apsilankę žmonės vėl grįš į Lietuvą, kuri pasitiko puikiu oru.

Eurolygos plėtra manau yra neišvengiama. Didžiausia problema yra įtempti tvarkaraščiai. Dabar per sezoną sužaidžiame 90 rungtynių. Tai vyksta jau ne pirmą sezoną. Trenerių štabas privalo prisitaikyti prie to, kad žaidėjai galėtų atlaikyti ir nebūtų traumų. Turime rasti pusiausvyrą.

Verslo požiūriu reikia plėstis, tačiau jei pažiūrėtume į žaidėjus, trenerius, net į sirgalius... Viskas yra kitaip. Turime per daug rungtynių. Vieną dieną Eurolygą, kitą jau vietinė lyga. Jei plėsimės, turime tai daryti tik su sąlyga, kad garantuosime geriausią produktą. Turime nepakenkti vieni kitiems. Tai turi būti kažkas, ko nematote keturis kartus per savaitę, nes tai pasidarys nebeįdomu.

Kalbant apie Dubajų. Tai esu sakęs, kad man patiko kelionė į Dubajų. Pamatėme areną ir kas slypi už jų projekto ir viskas atrodė normaliai, stabiliai ir su dideliu potencialu. Mes turime tai analizuoti ir mes tai darome.

Jei skrendi užsakomuoju reisu, prisideda tik dvi papildomos skrydžio valandos, tad nematau didelės problemos, jei reiktų vykti į Dubajų. Jie turi puikias patalpas, viešbučius ir puikią infrastruktūrą. Jų atsisakyti dėl papildomų kelių valandų kelionės, manau, būtų neprotinga“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: