„Žalgiris“ priėmė sprendimą dėl A. Polonaros

„Žalgiris“ priėmė sprendimą dėl A. Polonaros

LKL nuotr.

Sezono viduryje į Kauno „Žalgirio“ gretas atvykęs Achille Polonara su daugkartiniais šalies čempionais pasirašė kontraktą iki sezono pabaigos.



Italui sunkiai sekėsi pritapti naujoje komandoje ir Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 4,7 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 8,3 naudingumo balo.

LKL čempionate krepšininkas vidutiniškai per 22 minutes įmeta po 7,2 taško, atkovoja po 6,5 kamuolio, atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 11,6 naudingumo balus.

LKL atkrintamosiose italas patyrė traumą ir sezoną baigė ant atsarginių suolo.


Sezonui pasibaigus, aiškėja ir A. Polonaros ateitis „Žalgirio“ komandoje.

Naujausiomis žiniomis, „Žalgiris“ po LKL triumfo padėkojo krepšininkui ir jam naujos sutarties pasiūlyti neplanuoja.

„Žalgirio“ atstovai liko nusivylę italo žaidimu svarbiausiose Eurolygos sezono kovose bei iš jo tikėjosi didesnio indėlio.

A. Polonara „Žalgirio“ komandoje už likusią šio sezono dalį uždirbs apie 300 tūkst. eurų.

Kiek anksčiau A. Polonara davė interviu „Eurohoops“ portalui ir pasidalijo savo įspūdžiais apie „Žalgirį“.

Jis negailėjo gražių žodžių apie Kauną.

„Žaisti Kaune yra kažkas išskirtinio, tai nuostabūs pojučiai. Visa tai patyriau ir pats. Man buvo nelengva atvykti sezono eigoje, nes tai buvo pirmas kartas mano karjeroje, kai sezono metu teko keisti komandą. Bet pamažu prisitaikiau ir dabar jaučiuosi labai patogiai. Čia yra didžiulė aistra krepšiniui. „Žalgiris“ yra religija Kaune.


Kai tik atvykau į „Žalgirį“, sulaukiau daug sveikinimo žinučių. Tai yra labai malonu. Per savo karjerą rungtyniavau su keliais lietuviais ir žinojau, kad tai maža šalis, kurioje krepšinis yra daugiau nei sportas. Tai jiems yra viskas. Kelis kartus žaidžiau prieš Lietuvos rinktinę ir visada pastebėjau didžiulę jų fanų bazę. Žinojau, kur važiuoju“ , – sakė italas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: