R. Fernandezas: L. Dončičius lieka „Real“ šeimos dalimi

R. Fernandezas: L. Dončičius lieka „Real“ šeimos dalimi

FEB nuotr.

Ispanijos nacionalinės komandos veteranas Rudy Fernandezas su "Marca" pasidalijo mintimis apie Slovėnijos rinktinės vedlį Luką Dončičių, su kuriuo kartu rungtyniavo Madrido "Real" gretose 2015-2018 metais.



Vėliau slovėnas išvyko į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygą ir šiuo metu yra neabejotinas Dalaso "Mavericks" lyderis.

"Dončičius iki šiol lieka Madrido šeimos dalimi. Jau teko susitikti su juo olimpiadoje, kur jis beveik pasiekė trigubą dublį. Tęsiame bendravimą. Jis vis dar tas pats, nežiūrint į tai, ką pasiekė, į savo kaip žaidėjo didingumą ir tai, kokį svarbų vaidmenį atlieka sporto pasaulyje.

Jis nustebino mane savo greičiu, tačiau šią savybę turėjo ir Madride. Atsimenu, kaip jis tapo Eurolygos MVP. Tuomet visi supratome, kad jam reikia kuo greičiau keltis į NBA. Luka yra užsivedęs ir sako, kad blokuos mane, kai žaisime vienas prieš kitą.


Jis bendrauja su mano vaikais, džiaugiuosi, kad jam viskas sekasi. Norėčiau baigti karjerą žaisdamas prieš tokius žaidėjus", – teigia 38-erių R.Fernandezas.

Praėjusiame NBA lygos sezone 24-erių 201 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 36 minutes rinko 32,4 taško (34,2 proc. trit.), atkovojo 8,6 bei perėmė 1,4 kamuolio ir atliko po 8 rezultatyvius perdavimus.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: