Kipre įsikūrę žalgiriečiai pradeda savaitės trukmės treniruočių stovyklą (VIDEO)

Kipre įsikūrę žalgiriečiai pradeda savaitės trukmės treniruočių stovyklą (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, vėlų pirmadienio vakarą pasiekę Kiprą, antradienį Larnakos mieste surengė pirmąją treniruotę. Viduržiemio jūros saloje žaliai balti praleis savaitę, o jos metu sužais ir dvejas ikisezonines rungtynes su Eurolygos klubais.



Prieš pirmąją žalgiriečių treniruotę, kuri buvo skirta fiziniam rengimui, kelionės įspūdžiais ir treniruočių stovyklos Kipre planais su „Žalgiris TV“ pasidalijo „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis. Specialistas antradienį laikinai pavaduos Kazį Maksvytį, kurs prie komandos prisijungs trečiadienį.

„Treneris yra iškeliavęs į Eurolygos trenerių susitikimą, todėl šiandien man, Gintarui ir Evaldui teks vesti treniruotę. Planas yra paruoštas, reiks tik jį įvykdyti“, – situaciją trenerių štabe papasakojo T.Sabonis.

Iš Kauno į Pafoso miestą pirmadienį vakare sparnus pakėlę žalgiriečiai dar prieš vidurnaktį nusileido Kipre. Po skrydžio komanda dar pusantros valandos autobusu keliavo iki Larnakos miesto.


Kartu su „Žalgiriu“ į Kiprą išskrido ir prieš tai ikisezoninėse rungtynėse bei pirmajame oficialiame sezono susitikime nežaidę rinktinių žaidėjai – Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis ir Rolandas Šmitas.

„Pats esu tikrai pavargęs, tad įsivaizduoju, kad žaidėjai jaučia dar didesnį nuovargį. Turėsime ryte lengvesnę treniruotę, o vakare eisime į krepšinį, – kalbėjo specialistas. – Turime jau visą komandą, tik Ignas dar dirbs atskirai. Turėsime dvylika žaidėjų – T.Dimšą ir R.Šmitą reikės įvesti į sistemą, ruošimės būsimoms rungtynėms.“

Penktadienį „Žalgirio“ krepšininkai iš Larnakos persikels į Nikosiją, kur vyks ikisezoninis keturių Eurolygos komandų turnyras. Žalgiriečiai penktadienį išmėgins jėgas su Pirėjo „Olympiacos“, o šeštadienį – su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu.

„Dar gal anksti apie tai kalbėti, – tvirtino T.Sabonis, kalbėdamas apie tai, ar žalgiriečiai jau bus pajėgūs turnyre rodyti Eurolygos sezonui reikiamą pajėgumą. – Reikia žinoti, ką mes norime daryti. Žaisime prieš Eurolygos komandas, o tai mums bus geras jėgų pasitikrinimo testas.“

Turnyro Kipre rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: