Prie „Žalgirio“ Kipre prisijungęs K. Maksvytis: „Bandome užkrauti komandą“ (VIDEO)

Prie „Žalgirio“ Kipre prisijungęs K. Maksvytis: „Bandome užkrauti komandą“ (VIDEO)

Treniruočių stovyklą Larnakos mieste Kipre tęsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį vykusioje vakarinėje treniruotėje sulaukė prie komandos prisijungusio vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio.



Specialistas praleido dvi pirmąsias treniruočių stovyklos dienas dėl Barselonoje vykusio Eurolygos trenerių susitikimo. Prisijungęs prie komandos K.Maksvytis su „Žalgiris TV“ dalijosi įspūdžiais apie kelionę ir žalgiriečių treniruotę.

„Smagu prisijungti prie komandos, kai jau visi žaidėjai kartu.  Teko aplankyti Barseloną, kur daug pasikeitimų Eurolygoje – tiek organizacijos vadovybėje, tiek teisėjų vadovybėje. Pirma, susipažinome, susitikome su kolegomis treneriais. Susipažinome su nedideliais taisyklių pakeitimais, kurie laukia naujajame sezone. Buvo gera, turininga kelionė, kuri baigėsi, ir dabar esame su komanda“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Kalbėdamas apie Eurolygos trenerių susitikime aptartas būsimo sezono naujoves specialistas išskyrė pokyčius, susijusius su trenerių iššūkio taisykle.


„Kažkokių svarbių pakeitimų nebuvo. Vienas iš tokių – vietoj vieno trenerio iššūkio turėsime du. Teisėjai turės mažiau galimybių stabdyti laiką, kad rungtynės neužsitęstų. Tokie smulkūs pakeitimai, kurie nelabai turės įtakos žaidimui“, – tikino „Žalgirio“ vairininkas.

K.Maksvytis pirmą kartą šiame ikisezoniniame treniruočių cikle dirbo beveik su visais „Žalgirio“ žaidėjais. Su komanda dar kartu nesitreniravo tik pasaulio taurės turnyre nedidelę kelio traumą patyręs Ignas Brazdeikis.

„Vis dar dirbame priešsezoniniu režimu. Darom sunkias ir ilgas treniruotes. Daug informacijos ir daug krūvio. Bandome pasipildyti bagažą. Galų gale, susižaisti ir priprasti vienas prie kito. Tai pavyksta gerai. Šios stovyklos pabaigoje laukia dvejos rungtynes su stipriomis Eurolygos komandomis. Tikimės gauti dvigubą naudą iš šios stovyklos – ir pasitreniruoti, ir pasižaisti“, – aiškino treneris.

Jau šį penktadienį „Žalgiris“ žais pirmąsias ikisezoninio turnyro rungtynes su Pirėjo „Olympiacos“ klubu, kurios vyks Kipro sostinėje Nikosijoje. K.Maksvyčio teigimu, iki turnyro žalgiriečiai žais tuo pačiu režimu.

„Žiūrime, kaip į pasiruošimą sezonui. Bandome užkrauti komandą, bandome gauti daug informacijos. Kol kas nelengviname krūvių“, – teigė K.Maksvytis.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: