K. Maksvytis apie naujoko paieškas: „Mums reikia žaidėjo, kuris darytų skirtumą“

K. Maksvytis apie naujoko paieškas: „Mums reikia žaidėjo, kuris darytų skirtumą“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pradės naująjį Eurolygos sezoną, kai svečiuose susikaus su Bolonijos „Virtus“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Prasideda ilgas Eurolygos sezonas. Turėjome pasirengimą ir oficialių bei kontrolinių rungtynių. Ne viskas buvo sklandu, bet esame žymiai geresnėje padėtyje, nei praėjusiais metais. Žinome, kas mūsų laukia ir esame pasiruošę pirmoms rungtynėms.

Pirmas varžovas – veteranų, fiziška komanda su nauju treneriu. Visi laukiame, koks bus šio trenerio braižas. Labai fiziška ir patyrusi komanda. Tai yra stiprus varžovas, ypač išvykoje, kurį gerai palaiko savi sirgaliai. Džiaugiamės, kad visi esame sveiki. Visi pasiruošę žaisti.


Evansas artėja link savo geriausios formos. Svarbiausia, kad jis yra sveikas. Gal jo galvoje dar yra kažkokios baimės daryti staigesnius judesius, bet su kiekviena treniruote ir rungtynėmis ateina pasitikėjimas. Tikimės, kad Keenanas bus toks pat svarbus, kaip pernai.

Apie naujoką, tai norisi kažko panašaus į Brazdeikį. Mums reikia žaidėjo, kuris darytų skirtumą. Nereikia suoliuko ar atsarginio žaidėjo. Ir taip turime talentingų lietuvių ir nenorime sudaryti nereikalingos konkurencijos. Atsidūrėme nepalankioje padėtyje, nes viskas įvyko prieš pat čempionatą. Bandėme ieškoti variantų kitose Eurolygos komandose, kelis buvome numatę, deja, susitarti nepavyko. Dabar jau ieškosime iki tikro varianto, nes Eurolygos langai užsidarė. Geriau būtų su Eurolygos patirtimi, kad iškart galėtų duoti naudą“, - pasakojo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: