P. Jankūnas - apie naujoko paieškas, Brazdeikio išvykimą ir bendravimą su P. Motiejūnu

P. Jankūnas - apie naujoko paieškas, Brazdeikio išvykimą ir bendravimą su P. Motiejūnu

Zalgiris.lt nuotr.

Prieš pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas į „Žalgirio“ areną kaip ir kasmet sukvietė žiniasklaidos atstovus, kuriems ne tik pateikė praėjusio sezono rezultatų ir finansų apžvalgą, bet ir pristatė 2023–2024 m. sezono biudžetą, naujoves ir planus.



Konferenciją „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas tradiciškai pradėjo nuo praėjusio sezono ataskaitos, kurioje finansiniai rodikliai vėl džiugino – vietoje planuoto 11,3 mln. eurų biudžeto, per sezoną pavyko surinkti rekordinę 14,2 mln. eurų sumą.

Atsižvelgiant į praėjusio sezono finansinę situaciją, šiek tiek paaugusius žaidėjų bei trenerių atlyginimus ir kitas sąnaudas, komandos biudžetas 2023–2024 m. sezone sieks 13 mln. eurų.

„Žalgirio“ direktorius P. Jankūnas taip pat atsakė ir į žurnalistų klausimus.


„Pirmą skambutį dėl Brazdeikio iš jo agento gavau iškart po pasaulio čempionato. Jis pasakė, kad yra susidomėjimas, bet nieko konkretaus. Viskas suintensyvėjo būnant Kipre. Ten teko bendrauti su „Olympiacos“ vadovais, Ignu ir žaidėjo agentais. Derybos truko plius minus savaitę.

Kalbant apie žaidėjus iš NBA aplinkos, tai žinome, jog spalio pabaigoje  baigiasi treniruočių stovyklos, prasideda sezonas. Kiekvienais metais, kai žaidėjai nepasirašo kontraktų su NBA, jie grįžta į Europą ar kitas rinkas. Manau, kad šansų yra. Stebime ir Europoje žaidžiančius žaidėjus, ir NBA dirbančius žaidėjus. Buvo noras greitai pasirašyti žaidėją, kurį buvome nusimatę, dabar konkretaus varianto neturime, žiūrime į situaciją.

Su Pauliu Motiejūnu konsultavomės daugiau, kol dar jis buvo pas mus ir buvo neišvykęs į Barseloną. Dabar suprantu, kad jis turi daug reikalų Eurolygoje, tai stengiuosi jo netrukdyti mūsų problemomis.

Kalbant dėl Motiejūno akcijas, tai klausimas turbūt yra ne tam Pauliui adresuotas. Reikėtų klausti paties Pauliaus, nes jis buvo akcininkas ir tikriausiai, kai grįš į Lietuvą, įvardins, kaip įvyko pokyčiai. Aš taip pat svarstau galimybė įsigyti klubo akcijas, bet kol kas vyksta pokalbiai ir apmąstymai“, - teigė Jankis.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: