K. Maksvytis: apie „Crvena Zvezda“ ir naujoko paieškas (VIDEO)

K. Maksvytis: apie „Crvena Zvezda“ ir naujoko paieškas (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ penktadienį žais antrąsias šio sezono Eurolygos rungtynes. Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose susikaus su Belgrado „Crvena zvezda“ ekipa.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Atvažiuoja stipri komanda, kurios vadovai deklaruoja tikslą patekti į finalo ketvertą. Jie vasarą prisipirko žaidėjų ir surinko nemažą biudžetą. Bus smagu su jais pasivaržyti. Iš kitos pusės, pirmos rungtynės namų arenoje, tai prideda papildomo spaudimo. Tikiuosi, jog su įtampa susitvarkysime ir kovosime dėl pergalės.

Jie turi garsių vardų, ypač tų, kurie atlaisvina ir daro įtaką jų puolimui. Tai yra Shabazzas Napieras, Milošas Teodosičius, Rokas Giedraitis. Fiziška, aukšta komanda ir rezultatyvi komanda.


Nesuprantu sirgalių neapykantos Rokui Giedraičiui. Rokas žaidžia už Serbiją, kitas žaidėjas žaidžia už Turkiją. Man pačiam prieš karą teko dirbti Rusijoje. Rokas žaidžia krepšinį, kiek teko su juo bendrauti, jis turėjo tik vieną pasirinkimą Eurolygoje. Jis gavo tą kontraktą ir jis jį atidirbinėja. O Serbija gal ir nėra pati geriausia lietuvių draugė, bet nėra ta šalis, kurioje lietuviai negalėtų žaisti krepšinio.

Shabazzas Napieras ir „Žalgiris“ jau yra praeitis. Taip, jis buvo tarp mūsų kandidatų, dabar jau yra kitoje komandoje. Jis gerai valdo komandą ir renka taškus. Geras žaidėjas.

Tos naujoko paieškos dabar kažkiek sulėtėjo, tų karštųjų, pirmųjų opcijų nepavyko paimti. Dabar norisi žaidėjo, kuris pastiprintų komandą. Turime išnaudoti tuos žaidėjus, kuriuos turime. Sezonas ilgas, manau, kad tikrai neapsiribosime ir nesustosime ties paieškomis. Vis dar ieškome geriausio varianto, kuris arba iškart, arba, kaip galvojame, po kelių mėnesių galėtų tiesiogiai prisidėti prie komandos rezultatų“, - kalbėjo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: