P. Motiejūnas: Esu tikras, kad Latvija ir Estija ateityje prisijungs prie Europos taurės

P. Motiejūnas: Esu tikras, kad Latvija ir Estija ateityje prisijungs prie Europos taurės

Nors stipriausių Europos krepšinio lygų – Eurolygos ir Europos taurės – turnyruose iš Baltijos šalių šiuo metu žaidžia tik Lietuvos komandos, Latvijoje ir Estijoje yra daug potencialo, kad šių šalių stipriausios krepšinio komandos patektų varžytis dėl Europos taurės, kalbėjo Paulius Motiejūnas, geriausių senojo žemyno klubų turnyrus rengiančios organizacijos „Euroleague Basketball“ generalinis direktorius.



Tai jis teigė po partnerystės sutarties pasirašymo su pirmaujančiu laisvalaikio pramogų operatoriumi Baltijos šalyse „OlyBet Group“.

Stipriausių senojo žemyno komandų turnyre „Turkish Airlines EuroLeague“ kovoja Kauno „Žalgiris“, o antrame pagal stiprumą „BKT EuroCup“ – Vilniaus „Wolves“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Eurolygos generaliniu direktoriumi 2023–2024 m. sezonui paskirtas P. Motiejūnas pasidžiaugė, kad „tai, ką Latvija padarė pasaulio krepšinio čempionate, buvo nuostabu. Manau, kad po tokios rinktinės sėkmės krepšinis Latvijoje labai augs“. Latvija paskutinėse čempionato rungtynėse dėl 5-os vietos skaudžiai įveikė Lietuvos rinktinę, o prieš tai pateikė staigmeną panaikinusi dviženklį atsilikimą ir nugalėjusi Italijos rinktinę (87:82) bei ketvirtfinalyje vos dviem taškais nusileidusi Vokietijai (79:81).


„Ir Estija turi stiprių žaidėjų, kurie žaidžia Eurolygoje. Esu tikras, kad Latvija ir Estija ateityje prisijungs prie Europos taurės. Taigi, regione yra daug naujo krepšinio potencialo, ypač Latvijoje ir Estijoje“, – kalbėjo „Euroleague Basketball“ generalinis direktorius.

Anot jo, partnerytės sutartis su „OlyBet“ padės stiprinti krepšinį visose trijose Baltijos šalyse. „Bendradarbiaudami galėsime pasiūlyti naujienų Europos krepšinio turnyrams ir gerbėjams, ypač už aikštės ribų. Mes jau pradėjome dirbti šia kryptimi. Tikiuosi, kad krepšinio gerbėjai bus nustebinti ir apsidžiaugs tuo, ką gaus iš mūsų partnerystės“, – tikino P. Motiejūnas.

Jis prisiminė šiemet Kaune rengtas Eurolygos ketverto finalines kovas, kurių partneriu buvo „OlyBet“. Tuomet krepšinio gerbėjai iš Vilniaus į turnyrą Kaune galėjo vykti specialiu traukiniu „OlyBet fanų reisas“, o Kauno centre, Vienybės aikštėje, buvo įrengta „OlyBet fanų zoną“ rungtynėms tiesiogiai stebėti ir pramogauti.

„Tai buvo dabar prasidėjusio platesnio bendradarbiavimo, kuris apima visas tris Baltijos šalis, apšilimas. Dabar krepšinio gerbėjų laukia daug daugiau progų ir galimybių ne tik mėgautis žaidimu, bet ir patirtimis už aikštės ribų“, – konstatavo „Euroleague Basketball“ generalinis direktorius.

Corey Plummer, „OlyBet Group“ ir „Olympic Entertainment Group“ vadovas, po sutarties su „Euroleague Basketball“ pasirašymo pažymėjo, kad „krepšinio gerbėjams surengtos pramogos ir sirgalių zonos, kurių partneriais jie buvo, surinkdavo daugiau žmonių, nei telpa kai kuriose arenose, todėl ir ateityje būsime tokių renginių dalimi“.

„Tapę oficialiais „Euroleague Basketball“ partneriais mes stengsimės, kad skirtingų miestų sirgalius priartintume prie jų mėgstamų komandų, geriau supažindintume su žaidėjais, užtikrintume dar įdomesnį rungtynių stebėjimą. Taip pat remsime krepšinio pamatus – jaunų žaidėjų ir klubų vystymąsi“, – teigė „OlyBet Group“ vadovas.

Prisimindamas dalyvavimą Eurolygos ketverto rungtynėse Kaune, C. Plummer teigė, kad „ten vyravo nepaprasta atmosfera, gerbėjų aistra buvo milžiniška“.


Po sutarties pasirašymo „Euroleague Basketball“ generalinis direktorius ir „OlyBet“ vadovas savo parašus paliko ir ant oficialaus Eurolygos kamuolio.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: